• MV 1 na sterk begin kansloos tegen Tempo

  Zo langzamerhand komen wij de ploeg uit Alphen ieder jaar wel een paar keer tegen en daar waar wij voorheen in de meeste gevallen het onderspit moesten delven werden de laatste duels meer een meer evenwichtiger met vorig seizoen nog met een nette winst in het hol van de leeuw.

   

  Deze editie herbergde twee gigantisch afwijkende gezichten. De start was meer dan prima te noemen als Danny stipt en Mike van het centrum van een meter of 7 feilloos weet te scoren.

   

  De tegentreffer wordt door ons beantwoord door Jay van een afstandje en een stip van Pien als de verdediging van Tempo in het schot de paal verschuift.

   

  Tempo voor hun 2e maar ook nu weten we de afstand op + 3 te houden door een nieuwe treffer van de oudste Roos. Even twee slikken maar halverwege de 1e helft is inderdaad die evenwichtige stand daar met een 5-4 voorsprong.

   

  Een prachtige treffer valt als Mike inkomend wordt gezocht en ook Thom een stip omzet in een treffer als hij bij een binnendringende actie foutief wordt gestopt en zodoende op 9 minuten van de rust een prima 7-4 voorsprong met verzorgd en geduldig korfbal.

   

  Hoe, wat, waar het dan mis gaat is voer voor de specialisten / psychologen maar bij rust staat het  7-9 waarbij de laatste wel een gevalletje was van “in artikel 9.1.3.c staat in kleine letters dat als 2 armen ongelukkig tegen elkaar aanvallen het een vrije bal moet zijn voor de aanvallende partij”.

   

  Normaal moet je dan blij zijn dat het rust is om de gedachten weer de juiste kant op te zetten maar de keiharde tikken houden pas op bij 7-13…..van 7-4 wel te verstaan, een dikke vette oef.

   

  De wedstrijd is dan wel gespeeld en is het damage control. De eindstand is gezien het begin niet wat je ervan gehoopt had en is het verval van het eerste kwartier naar het half uur dat volgt te groot.

   

  Zulke wedstrijden kom je gelukkig maar zelden tegen , in de regel 1 x in het jaar en als de ploeg en de staf dat nog niet weten , dan weten ze het nu ha.

   

  Komende zaterdag een wel heel belangrijke pot. Winst tegen Fiks betekent aanhaken bij de onderbuik van de hoofdklasse waarbij je toch met een beter gevoel de zaalcampagne in gaat waarbij verlies….nee daar hebben we het niet over.

   

  De brigade van Erwin heeft al vaker laten zien dat het beschikt over een flinke veerkracht en dat zullen we komende zaterdag wederom laten zien. Voor deze keer een korte samenvatting maar dat is geen garantie voor zaterdag ZEKER NIET.

   

  Eric Plugge

   

  Treffers van : Danny (2), Jay (2), Mike (2), Eline (2), Bas en Thom