• MV 1 tegen Fiks weer ongelukkig bij gelijkspel

  Niet gelijk een do or die wedstrijd maar winst zou betekenen dat het heel spannend is om de plekken 5 tot en met 8 waarin de ploegen elkaar geen duimbreed toegeven.

   

  Eline was op vakantie in Turkije en miste daarom deze belangrijke laatste veldwedstrijd voordat we de zaal in gaan. De rest allemaal fit en ready to go en met hetzelfde duo aan de leiding (Den Dekker / Boogaard) werd stipt om 4 uur gestart.

   

  De eerste 5 minuten worden gekenmerkt door wat slordige passing in onze aanval waar we vaak tegen de handen aan gooiden van de dames en waar we elkaar moeilijk vonden. Fiks met de 1e kans dan gelijk raak en even een lesje efficiency.

   

  Vervolgens hebben Mike en Bastiaan een grote X op circa 7 meter van de korf getekend op het veld waar ze rustig plaats nemen en knallen beiden raak dus snel de achterstand omgezet naar een 2-1 voorsprong.

   

  Helaas van korte duur als we meer met de scheidsrechter bezig zijn dan onze eigen heer te volgen en 2-2 grrr.

   

  We missen de 1e stip en vervallen weer in wat slordige passing, Erwin neemt een noodzakelijke time-out. Even later dan  in de aanval weerhoud het Renske niet om de zelf gecreĆ«erde ruimte prima te benutten en af te drukken 3-2.

   

  Fiks binnen 30 seconden met het antwoord en dat is wel het begin van een kat en muis spelletje waarin wij steeds de voorsprong nemen maar nooit meer dan +1 . Sanne met een simpele maar zo gracieuze (kan dat ? ja dat kan) vrije  bal, Renske vanuit het achterveld na een strakke passing van Mike zorgen voor de treffers van ons maar is niet genoeg.

   

  We hadden wel meer verdiend bij 5-4 als Mike vol aan zijn arm wordt tegengehouden onder de neus van de leidsvrouwe als hij richting korf gaat maar verbazingwekkend blijft het fluitsignaal naar de stip uit en moeten we even later de gelijkmaker slikken.

   

  Het lijkt dan met 5-5 te eindigen na 30 hectische minuten maar daar had Anine andere gedachten over als ze echt in de laatste seconde vanuit zowat de achterlijn nog 1 x doeltreffend is met het bijbehorende gejuich langs de kant tot gevolg, even op een high eindigen.

   

  Even weer tot rust komen maar circa11 minuten later is het weer van voren af aan beginnen als na een tweetal minuten de 6-6 slikken maar wel na onze 2e misser van de stip.

   

  In de 4e minuut is Jay wel wakker van diezelfde stipplek maar het leidde tot een voorsprong die van korte duur was. Fiks was niet van plan ons te laten gaan want ook ze wisten hoe belangrijke deze pot was op de ranglijst,

   

  Thom van de zijlijn met een loepzuiver schot en Renske met een vrije bal maar evenzoveel tegentreffers wat een 9-9 stand als gevolg heeft.

   

  Het levert echt een enerverende wedstrijd waar om iedere meter werd gestreden en waarbij beide ploegen tot het uiterste gingen, het was niet meer het meest verfijnde korfbal maar strijdlust alom.

   

  In de 10e minuut viel de 9-10 en moesten wij weer in de achtervolging want het zou toch te dol zijn als Fiks nu wel op + 2 zou komen. Dit gebeurt gelukkig niet want vanuit het achterveld de dodelijke 10-10 uit de handjes van Bastiaan.

   

  Verdomd irritant gaat nu wel de 3e missende stip worden, als ons dit maar niet gaat opbreken op het einde. 

   

  We zijn halverwege als we nu wel stippen als de bal uit handen van Wendy wordt gelopen. Voor iedereen heel duidelijk maar desondanks vind Jan Anholts van Fiks het nodig om keer op keer vanuit het andere vak naar het duo zijn ongenoegen te uiten waarbij hij de oversteek maakt naar zijn aanvalsvak om nog harder tekeer te gaan, niet echt handig en lichtelijk irritant maar het zal de passie zijn zullen we maar denken.

   

  Mike wel voor de 11-10 en wachten we op eindelijk die twee punten voorsprong maar dan komt de slordige passing weer om de hoek kijken en komt Fiks weer langszij.

   

  Pas als Sanne vanuit de heup een prachtig schot omzet tot treffer is het even in de ogen wrijven als wederom Sanne een stip maakt en plus twee wat echt??? Ja inderdaad is het 5:10 voor het einde 13-11 en lijkt het tij eindelijk te keren en lijken de punten in huis te blijven.

   

  Nu een kwestie van slim uitspelen , de handjes omhoog en de punten in de tas koesteren. Een vrije bal van de gasten en de onnodige stip tegen zorgt voor nagelbijten met de nog 2:30 te gaan.

   

  Ja en dan zit je gewoon even in de weken waar je tikkie op tikkie krijgt want natuurlijk ga je bijna denken, valt de gelijkmaker, krijg je nog wel 2 schoten op de overwinning maar ook nu mag het niet zo zijn en eindigt het 13-13.

   

  Zuur, zuur super zuur want als je de spelverhouding zag was het een 55-45 voordeel voor de onzen, niet veel maar de overwinning had wel verdiend geweest. Fiks koestert het punt waardoor ze ons op 2 houden en door de zege van Avanti wordt het erg spannend om de plekken waar het om gaat dit seizoen.

   

  Maar goed je had ook nog met lege handen kunnen staan maar dat bleef ons gelukkig bespaard en nemen we het punt maar voor wat het is.

   

  Nu even de rust opzoeken en ook de zaal voor het nodige spektakel.

   

  Luitjes we hebben een enerverend veldseizoen gezien met prachtige overwinningen op Avanti en HKC en met wat mindere potten tegen Deetos en Tempo uit dus nog wel wisselvallig. Als dat laatste minder wordt en de vastigheden erin geslepen worden is het na de zaal de punten oprapen , afgesproken?

   

  Eric Plugge

   

  De treffers vandaag van : Sanne van Lomwel  en Mike Roos (3), Bastiaan Overwater en Renske Captijn (2), Anine Kerrebijn, Thom Weidmann en Jaimy Roos  (1)

   

  Spelvreugde en passie