• MV 2 laat KCC na sterke pot kansloos

  KCC wilde de wedstrijd eigenlijk liever verplaatsen maar uiteindelijk kwamen we op een compromis uit om onze laatste veldpot om 17:30 te spelen en zouden we uiteindelijk zelfs nog met de lampen aan gaan ballen, althans enkelvoud want 1 lamp was even op vakantie (inmiddels doorgegeven door Dick aan de technische department van MV)

   

  Denise weer terug van een heilig been blessure en dus met volle kracht vooruit. Wel een beetje huiverig want KCC ligt ons niet echt. Als ik de wedstrijden terugkijk van selectie ploegen tegen KCC is dat voor 90% met een nadelige score, dat kan je zo hebben maar dan daar maar eens mee breken.

   

  De wedstrijd wordt ingefloten en na 188 tellen pak ik de telefoon om de naar de afdeling van de Dikke van Dale om ervoor te zorgen dat de definitie van bliksemstart c.q. overrompeling c.q blitz wordt herschreven of aangepast.

   

  Ook de definities van efficiency, doelgerichtheid en verbazing gaan herschreven worden en verwijzen sinds 22 oktober 2022 (17:34) allemaal naar de start van Meervogels 2 – KCC 3 te Zoetermeer.

   

  Binnen deze 188 seconden is het Menno met zijn 1e schot, Menno met zijn 2e schot, Julien die hetzelfde presteert met bom 3 en 4 en ook Duncan die vanaf zijn sweet spot scoort. Een 100% scoringspercentage en KCC weet niet wat hun overkomt. Het publiek klapt de handen stuk en ik ben op zoek naar een nieuwe pen omdat de inkt op dreigt te raken.

   

  We wrijven nog even in de ogen maar het staat er echt , scorebord op 26:52 en    

  Meervogels 5 – KCC 0 …althans Thuis 5 – Gasten 0 maar komt op hetzelfde neer.

   

  KCC weet even niet waar te zoeken en missen door de gelouterde Mauro Orru ook nog eens een stip en lijkt alles fout te gaan voor de Cappellenaren. Even later wel de 5-1 maar de toon is gezet en moeten we niet gaan rusten op de lauweren en KCC op afstand houden.

   

  De verdediging van KCC sluit nu meer – ze weten wat er gebeurt als je dat niet doet – en we moeten er dan harder voor werken maar met 4 punten voorsprong is dat wel een lekker gevoel.

   

  Wat vooral opvalt is dat de ploeg van Henk vooral geduldig op zoek is naar de juiste kans en niet – zoals vaak vorige week – iets gehaast te werk gaat.

   

  Niet alleen de aanval is scherp maar Menno werpt zich op als coach in het veld als hij op de middellijn zijn aanval aanjaagt maar op een positieve inslag helpt de juiste keuzes te maken. De bal gaat hand tot hand en als Bonno keurig afrond is het gejuich in beide vakken even groot, wat een teamspirit zo halverwege de 1e periode.

   

  Een vrije bal tegen voor de 6-2 en dan even ludieke actie als de eerder genoemde Orru zelf tegen de paal loopt zonder een speler in de buurt om iets te forceren. De scheids fluit wel, heeft het gevoel dat hij – door het commentaar alom – in de maling genomen wordt met als gevolg dat er wel een spelhervatting volgt voor KCC maar de twee situaties daarna stipwaardig zijn voor KCC niet bestraft , meer in de trend van “dit flik je mij niet nog een keer” maar het was het proberen waard.

   

  Bij een nieuwe onduidelijke stip is het even te veel voor Julien die voor het onnodige commentaar een gele prent krijgt. Juul weet het zelf , is schuldbewust en pakt het gelijk goed op.

   

  KCC mist een 2e stip, maakt wel de 6-3 maar het is het zeer volwassen spelend Meervogels 2 dat de laatste treffer van de 1e periode maakt als Michelle na een paar keer zoeken in de minuten ervoor de 7-3 ruststand op de borden brengt.

   

  Buiten de bliksemstart (krijg net van de administratie van de Dikke van Dale door dat het verzoek tot aanpassing in behandeling is genomen) is het gewoon een hele puike pot waar vooral de spelvreugde naar voren toe komt met de absolute wil om te vechten voor elkaar en dat is, zo op het einde van een fijne korfbaldag wel heerlijk om mee te maken.

   

  We weten dat we gelijk in de 2e helft bij de les moeten blijven en de pareltjes blijven ook in de 2e periode maar komen en komen.

   

  Marisha snelt naar binnen krijgt de bal op tijd terug en hoe ze dan in een1 ½ seconde de bal toch nog omhoog krijgt in de 1 ½ meter die ze heeft is wonderbaarlijk. Het kan niet anders zijn dan dit puur instinctief is wetende waar de korf is en met welke snelheid de bal kan worden losgegooid.

   

  Even later is Ephraim jr strak in de passing op Julien die van achteren de 9-3 op het scorebord zet en we met verbazing kijken hoe deze toch nog jonge ploeg het KCC ontzettende moeilijk maakt, nee op alle fronten gewoon heerst.

   

  Is KCC dan van slag, nee zeker niet maar ze hebben wel een mountain to climb als ze op 6 punten komen te staan. Het is wel vervolgens flink schrikken als ze binnen 5 minuten de helft daarvan hebben afgesnoept en voor het eerst deze dag is het alarmfase 2 voor de ploeg van Henk en teambegeleider Kelly.

   

  Het valt op dat moment even niet maar is de tijd wel aan het aflopen want de laatste 20 minuten zijn inmiddels in gegaan.

   

  We kijken vervolgens naar een kopie van de treffer even ervoor maar is het nu Milou die komt inlopen en waarbij Gfeller jr de passing op orde heeft en zodoende in de dubbele cijfers met 10-6.

   

  KCC voor de 7e maar ook daar worden we niet warm of koud van. Nou de temperatuur was dan wel aan het dalen (koud) het spel van de ploeg was hartverwarmend want als Menno vanuit het centrum als een volleerde ervaren korfballer (zo lijkt het dan he) rustig aanlegt is het vandaag bijna zeker dat minimaal de knikker heel heel dichtbij een treffer komt…nou laten we dan maar gewoon zeggen TREFFER want hij valt voor de 11-7.

   

  Marisha een tweetal minuten later naar binnen en ook nu is het afwerken met 1 hand weer eentje voor de geschiedenisboeken met een lay-up vanuit een andere sport. Daar hebben ze nog de hulp van een backboard maar wij doen het gewoon op vertrouwen.

   

  Wij naderen het laatste kwart en kijken nog steeds na een voorsprong zoals deze na 3:08 ook al aanwezig was dus we houden de zwart – witten op afstand.

   

  Een vrije bal tegen voor de 12-8 en dan een slimmigheid van Henk. Althans een overtreding om de solide spelende en met mooie passes strooiende Denise is het sein om even te wisselen. D voelt zich niet senang bij een stip en laat zo de honneurs over aan Menno die rustig binnentikt ondanks dat KCC nog een time-out pakt om zodoende het in het koppie te laten rondzingen, nou vandaag effe niet en hop de 13-8.

   

  De volgende 2 worden ook gedeeld als Julien scoort terwijl de vingers van zijn heer zowat in zijn neus zitten maar f…..g accuraat en de 14-9, nog 9 minuten te gaan dus geen vuiltje aan de lucht….toch?

   

  Nou KCC had toch andere gedachtes daarbij en wilde onze bliksemstart evenaren. De 14-10  valt (nog 8:35 ok doekje tegen het bloeden), de 14-11 valt (nog 4:03 ok het bloeden is gestelpt dus ho nu maar) , de14-12 valt (nog 1:55) en we gaan wat ongemakkelijk schuifelen met de stoel.

   

  De ploeg raakt een beetje de grip kwijt en als dan op 48 tellen van het einde de 14-13 valt gaan de gedachten terug naar Blauw Wit thuis (laatste tellen punt weg) BW uit (waarbij in de laatste tellen je niet het verdiende punt pakt) en Tempo uit (na inhaalrace in laatste minuut weer een punt weg).

   

  We houden stand en als scheidsrechter Maarten Kuif (had het zwaar maar had het altijd wel in de hand) affluit is het toch even billen knijpen maar de zege is daar. De aanvoerder van KCC schiet uit nijd de bal keihard de lucht in en krijgt nog een reprimande van de leidsman (sommige geven daar nog wel een kaart voor) op. Het is te begrijpen, je wordt overrompeld, komt goed terug en verliest met -1…we kennen het gevoel maar deze keer gelukkig niet.

   

  Echt een heel volwassen overwinning van MV2 waar ook de invallers Daphne en Mike meer dan hun deel pakken in een zeer leuke pot waarbij het plezier er vanaf straalt en waar een ieder voor elkaar loopt, sleurt en trekt om het beste eruit te halen.

   

  Thnx luitjes voor jullie inzet en het feit dat de invallende duisternis licht wordt gegeven door de sterren in het MV shirt (jezus wat poëtisch, krijg je toch tranen van in je ogen)

   

  Een meer dan goede 3e plek (1 of 2 puntjes meer had het volle pond geweest) waarbij alleen de nederlaag bij DVO een verdiende was en die ploeg heeft dan nog een 100% score dus wordt moeilijk die bij te benen nog.

   

  Op naar een goede zaalcampagne en als deze ook maar in de buurt komt van de het veldseizoen heb ik er nu al zin an.

   

  Eric Plugge

   

  Treffer van : Menno en Julien (4), Marisha (2), Michelle, Milou, Bonno en Duncan (1)

   

  Foto’s van Fabiola Plugge

   

   Mike als acrobaat hij scoort maar helaas verdedigt