• Meervogels 3 snoept punt koploper Dunas af

  De laatste veldwedstrijd van 2022 voor S3. De start was een moeizame met een mix van jeugd en  de wat gelouterde spelers.

  De 1e wedstrijden gingen verloren maar in de laatste weken dienden zich 3 wedstrijden aan op "home turf" dus vooral belangrijk om goed buiten af te sluiten.

  De 1e overwinning een anderhalve week geleden op een kille dinsdagavond tegen Die Haghe was al een boost omdat de hele wedstrijd het er om hing l.

  Afgelopen zaterdag verpulverde de ploeg van coaches Ruben en Danny de ploeg van Swift dus met een positief gevoel werd de pot tegen Dunas 2 tegemoet gezien.

  De uitwedstrijd- de 1e pot van het seizoen - werd verloren en dat was voor de bezoekers de opmaat voor een goede campagne dat ze aan de koppositie bracht dus tegen de koploper flink wat eer te behalen.

  Alleen Ryan was afwezig dus met een nagenoeg volle bezetting werd gestart.

  Lekker wat publiek langs de randen van het veld dus alles aanwezig om er iets van te maken.

  Na een aarzelend begin van beide ploegen sloeg de nummer 1 in de poule genadeloos toe en leidde na een kleine 10 minuten met maar liefst 0-4.

  Het spel was niet slecht van de onzen maar de slimheid van Dunas deed ons even de das om. Stuk ervaring aan de andere kant maar ook weer niet de jongste ploeg dus wellicht op dat vlak nog wat te halen later in de wedstrijd.

  Allereerst maar eens aanhaken en het moet gezegd, de ploeg was up to the task want treffer voor treffer haakte S3 aan en van 2-4 werd het 2-5 maar ditmaal waren wij scherp en doelgericht en moest Dunas niks anders dan toekijken hoe we heel knap langszij kwamen met fris en frivool korfbal waardoor er een kleine 7 minuten voor het rustsignaal een stand van 6-6 te bewonderen was.

  Op het moment dat je hoopte dat de ploeg zou door duwen maakt Dunas handig gebruik van een paar situaties onder de korf die zij beter benutten dan wij. Beter positie,  slim omdraaiballetjes en wat gerichte schoten en je kan helaas bijna weer opnieuw beginnen met 6-9.

  De rust is daar en met het gevoel dat er meer in zit zoeken beide ploegen de kleedkamers op.

  Even koppen bij elkaar en gezien het spelbeeld in een groot gedeelte van de 1e helft toch wel met het nodige vertrouwen op zoek naar de strot van Dunas om de keel wat dicht te knijpen.

  We zijn vastbesloten om er een wedstrijd van te maken als we snel op 7-9 komen waarbij met plezier wordt aanschouwt dat het veel spelers zijn die scoren wat altijd beter is om afhankelijk te zijn van 1 of 2 punt spelers.

  Goed terug naar de wedstrijd waar het verschil schommelt tussen 2 en 3 waar we dus niet dichterbij komen.. sterker nog halverwege de 2e helft is het verschil van het begin weer in ere is hersteld en staat het 9-13.

  Al met al een flinke berg om te beklimmen waar de 10-13 volgt en we nog 1x het gaspedaal vol willen in trappen.

  De koploper gaat langzaam het spel vertragen omdat de fut op is en dus gaat de conditie een rol spelen. We scoren de 11-13 en de laatste 10 minuten breken aan. Er volgt een 1e schermutseling als Matthijs zijn heer wat te stevig het duel in gaat. Ja op snelheid winnen ze het niet meer dus Dunas zoekt mogelijkheden om de winst over de streep te trekken.

  We zijn nu op zoek naar meer en op 8 minuten voor het einde volgt zowaar de 12-13 en we gaan er met een mannetje of 40 nog eens goed voor zitten.

  Dunas is het echt wel kwijt en versieren een stip die er wel 1 was maar als het natter had geweest had de lange heer van de bezoekers ongetwijfeld doorgerold tot aan het scorebord.

  Maar goed een pleistertje en wat gehink verder staat het wel 12-14 en wordt het nog een pittige klus.

  De ploeg had / heeft echter vandaag een motivatie om niet weer zomaar de punten uit handen te geven..

  We maken de 13e en zijn wel bezig om Dunas conditioneel te slopen maar of dat genoeg is?

  Die vraag werd vervolgens met een hell yeah beantwoord als we de gelijkmaker op het bord brengen met nog een kleine 5 minuten te gaan, billenknijpen.

  Dunas met een hele lange aanval waar ze vooral geen zuurstof wilden verspillen. Traag en trager maar ze zoeken dan wel de lange heer die vanuit het niets, vastgeplakt aan de achterlijn puur op instinct afwerkt...pfff 14-15 en nog 3 minuten.

  We zetten nog 1 x de schouders er onder, wederom de heer van Matthijs die iets te agressief duel in gaat, met snel, gevarieerd en bij tijd en wijle oogstrelend leuk korfbal.

  Het kan niet uitblijven en ondanks dat we iets te gehaast te werk gaan valt de dik en dik verdiende 15-15 op een 100 tellen van het laatste signaal.

  Dunas probeert het nog wel maar heeft geen fut meer,  wij hebben te weinig tijd om nog fatsoenlijk een laatste kans uit te spelen en dus blaast de solide fluitende ervaren Ingrid van Haaren het verhaaltje uit en pakken we tegen de koploper een punt.

  Laatste 3 wedstrijden in eigen huis leveren 5 punten op en het moet gezegd, niets gestolen. Zelfs nog 1 of 2 sippe gezichten na de 15-15 omdat er wellicht iets meer in gezeten als de wedstrijd nog langer zou duren maar 2x op -4 komen en een punt pakken tegen deze ervaren gasten, helemaal goed hoor.

  Met grotendeels big smiles lopen de ploeg en staf het veld af en wordt nog onder het genot van een biertje en een bitterbal wat aan napraten gedaan.

  Deze anonieme supporter stapt de fiets op en gaat met een lekker gevoel ri huis wetende dat de hekken van het Meevogels terrein qua korfbal op slot gaan en dat de A1 (fraaie zege tegen Korbis) en de S3 de punten in huis hebben gehouden.

  Leuke ploeg, veel potentie en wilskracht, dat wordt nog een leuk zaalseizoen,  ingespeeld gaat steeds beter dus vooral verder gaan waar jullie gebleven zijn...5 uit 3 hoppa.

  Een anonieme supporter