• S1 komt met verdienstelijk zilver uit de HKD

  Met een nieuwe oude bekende aan het roer begon Meervogels onlangs aan de HKD (Haagse Korfbaldagen)

  Althans in de 1e wedstrijden was Henk nog de coach waarbij in de 1e wedstrijd in De Lier de ploeg tegen Valto 1 aan de gelukkige hand was.

  De gehele wedstrijd stonden de onzen tegen een achterstand aan te kijken. Ja dan is er geen beter moment om zowat de 1e voorsprong te nemen in de laatste tellen van de pot waardoor de winst met beide handen werd aangepakt.

  In de 2e wedstrijd een verrassende opstelling waar in de HKV hal de plaatselijke 8 werd bestreden door het 2e team van Meervogels. De beginfase was Haags gekleurd maar puntje voor puntje werd de achterstand minder en minder.

  Op moment dat de scorende heer van HKV uitvalt en wij vervolgens een sterke bank aanboren om wat spelers van 1 in te brengen wordt de wedstrijd halverwege de 2e helft omgebogen in een voorsprong die niet meer uit handen werd gegeven en waar bij het eindsignaal er een +5 stond in ons voordeel, halve finale bereikt.

  Donderdag vervolgens tegen Avanti in de Sportcampus. Op het veld was de ploeg van Pijnacker al verslagen en daar voegde we nog een zege aan toe in de halve finale.

  De 1e wedstrijd "onder" Patrick zorgde voor een enerverend duel dat kenmerken had met de pot tegen HKV.  Avanti was in de 1e helft iets effectiever maar al voor de rust werden de blauw witten achterhaald.

  Het duurde tot 3 minuten voor tijd voordat we definitief afscheid namen van Avanti en werd met 18-15 een plek verdiend in de finale met tijd en wijle zeer attractief korfbal.

  Zaterdag 19 november tegen KVS een mooi affiche.

  In een bomvolle HKV hal nam de ploeg van Patrick al snel een 3-0 voorsprong maar door de nodige slordigheden en een KVS dat enorm veel druk legde op onze verdediging liep de ploeg snel tegen  een fikse achterstand aan die in de slotseconde van de 1e helft op 8-13 uitkwam.

  Ook in de 1e fase van de 2e helft leek het niet meer spannend te worden maar was er niet gerekend met een wilskracht in optima forma. De come back was indrukwekkend en de 6 punten achterstand werd 5, 4, 3 ,2 ,1 en verdomd gelijk.

  Toch leek de zege naar KVS te gaan maar zorgde Eline met een geweldige buzzer beater voor de verlenging.

  Jammer wel dat KVS hun buzzer beater in de 1e helft verwelkomde en wij zagen dat dit terecht was maar hetzelfde scenario in de 2e helft andersom wel fel besteden. Ze voelden natuurlijk dat de pot uit hun handen glipte.

  De verlenging dan met de mededeling maximaal 5 minuten met het golden goal principe. Welke mafkees dit bedacht heeft moet toch een twijfelen aan zijn of haar mentale gesteldheid. Bij het voetbal werd dit ook geïntroduceerd bij het EK’96 maar werd gelukkig weer heel snel afgeschaft.

   

  Hoe kan je de 1e ploeg (KVS in dit geval) laten beginnen met het gevoel van “alles mag en we hebben nog een escape als wij niet scoren” wat ze overigens wel deden en dan onze aanval was er geen sprake meer van mogen want als dit niet zou lukken was het direct einde oefening, wat het ook was.

   

  Kijk KVS verdiende het ook zeker dus niets gestolen maar deze regel moet zo snel mogelijk van tafel en ja zo had ook de reactie geweest andersom. Dit stamt waarschijnlijk nog uit de tijd zonder schotklok want daar wordt de druk al opgevoerd met de 25 seconden regel, dit was overkill.

  Een zilveren plak, meer dan genoeg aanknopingspunten voor het nieuwe zaalseizoen dus kom maar op aanstaande zaterdag in De Veur tegen Nic uit Greuningen  om 19:30

   

  Eric Plugge