• Kick off MV selectie 2016-2017

    Op dinsdag 31 mei was een groot deel van de MV selectie 2016-2017 aanwezig om de plannen te horen die de technische staf van de Vogels voor ogen hebben voor het komend seizoen.

    Patrick den Hertog – succescoach in een winnend MV A1 Ahoy team 2009- gaf aan 15 aanwezige spelers, bestuur  en staf aan hoe het seizoen er in een notendop uitziet.

    De selectie werd bekend gemaakt waarbij het vooralsnog onduidelijk is hoe fit ook echt fit is. Momenteel zitten er nog 3 dames in de revalidatiefase en het is maar de vraag of ze direct aansluiten als het seizoen op 9 augustus gaan beginnen.

    Terug van weggeweest Mike Roos en Eline van Lomwel , doorgeschoven vanuit de A1, Daphne, Jordy en Michelle en 3 nieuwelingen die zich binnenkort  gaan voorstellen. Het zijn allemaal dames en wel Iris Gerritsen (DKC)  Lisa de Witt (Danaiden) wel ja nog een De Wit maar met dubbel T en ook Wendy Post (Deetos) komen de selectie versterken.

    Vanuit de huidige selectie resteren Daphne Z, Kelly, Monique en Tosca bij de dames en bij de heren Lars en Lars, De Wit en De Wit, Bonno, Thom en Dennis  en dan hebben we een ieder wel gehad.

    Als trainer van S2 Arjan Maltha erbij waardoor de titel langste man van Meervogels van de vertrekkende Wouter is overgenomen maar een 2e plaats op die lijst is ook mooi hmmm.

    Na de personele gevolgen werd ook aangegeven dat het komende jaar er een fysieke trainer bij zal komen en dat er ook gewerkt gaat worden aan mentale training waardoor onder andere onze Kirsten bij de groep betrokken blijft. Dick van A. komt en Peter B blijft als teambegeleider en ook Jo en Loek zullen de brekebenen zo goed als mogelijk verzorgen.

    Nadat de trainingstijden, trainingsdoelen en teamontwikkeling de revue passeren wordt de doelstelling voor de komende 3 jaren gedeeld met de spelers. Alhoewel gedeeld,.Patrick geeft aan wat de absolute doelstelling is voor 2016-2017 en vraagt de selectie hoe ze daar naar kijken. Omdat de TS zich minimaal 3 jaar aan de club gaat verbinden is dit niet alleen op 2016-2017 gericht maar ook op de verdere toekomst.

    Tom D nam nog een stukje DISC/Action Type voor zijn rekening wat gericht is op communicatie en inzicht verkrijgen in eigen handelen en wat het met “een” ander doet. Er komt meer bij kijken maar dat is niet voor dit verslag.

    De voorbereiding komt aan bod waarbij de selectie op 9 augustus bij elkaar komt, een aantal driekampen speelt en ook een trainingskamp in Schouwenduin gaaT “beleven”. Dit om fris, gefocust en vooral fit aan de start Te staan als op 3 september de competitie begint.

    Ook werd de spelers op het hart gedrukt dat er ook een inspanning op een ander vlak wordt gevraagd van de spelers en wel op de verenigingsdiensten. Fluiten, bardienst, schotklok bij de A1 en B1, clinics aan de jeugd etc.

    Op de eindvraag  “waarom we dit allemaal willen” werd aangegeven dat de club er klaar voor is om die stap te maken die verscholen ligt in de plannen van de vereniging om in de komende jaren sportieve hoogtepunten te beleven.

    En met deze stichtelijke woorden werd de kick-off afgesloten

    Eric Plugge