• Club Historie

 • Geschiedenis in vogelvlucht

  Onze Zoetermeerse Korfbal Vereniging De Meervogels werd op 2 juni 1962 door een groepje enthousiaste korfballers opgericht. Door de groei van Zoetermeer in de jaren ’80 ontpopte De Meervogels zich tot een van de grotere verenigingen in het land. De club bestond toen al uit zo’n 400 leden.

  Het eerste team van ZKV De Meervogels promoveerde voor het eerst naar de zaalhoofdklasse in seizoen 2001/2002, één seizoen later werd dit op het veld gerealiseerd. Sinds 2005 is De Meervogels 5x Nederlands kampioen geworden in verschillende jeugdcategorieën, met als hoogtepunt in 2009 het Nederlands kampioenschap bij de junioren in AHOY Rotterdam!

  Bij de invoering van de Korfballeague (het hoogste korfbalniveau) was ook De Meervogels van de partij. Helaas degradeerde de ploeg dat seizoen uit de korfballeague met een record aantal punten (10). ZKV De Meervogels is 1 van de 16 verenigingen die ooit op het hoogste niveau van Nederland gekorfbald heeft en net de finale van het Nederlands Kampioenschap misliep.


  Op dit moment speelt ons eerste team zowel op het veld als in de zaal in de Overgangsklasse. Boven de Overgangsklasse zit de Hoofdklasse en de volgende stap is de Korfballeague. Ons streven is om in de komende jaren de stap naar de Hoofdklasse te maken en daar voortaan te blijven.
  De meeste van onze selectieteams in de jeugd spelen op het hoogst mogelijke niveau.

  ZKV De Meervogels is een prominente korfbalclub in Nederland en niet weg te denken uit ons korfbal land.

  In 2015 zijn we gekozen tot de best toegangkelijke en tot de leukste club van Zoetermeer. Een mooi startpunt om vast te houden en te gebruiken om ons ledenaantal weer naar 400 spelende leden te laten stijgen, waarmee we ook de ambitie om weer op Overgangsklasse niveau ondersteunen.

  De leukste club van Zoetermeer, én op Overgangsklasse niveau!