• Algemene informatie

  Wil jij of je kind graag lid worden en komen korfballen bij de leukste vereniging van Zoetermeer? Je bent van harte welkom!

  Lid worden bij ZKV De Meervogels doe je voor een heel verenigingsjaar. Het verenigingsjaar loopt van 1 juli t/m 30 juni. Het lidmaatschap wordt automatisch met een jaar verlengd na 31 mei, indien er niet voor die datum is opgezegd.

  Het lidmaatschap houdt automatisch in dat de leden kunnen deelnemen aan de door de KNKV georganiseerde competitiewedstrijden. In de contributie zit een bijdrage die per verenigingslid aan de KNKV moet worden afgedragen. Voor kinderen van 3,5 tot 6 jaar is er de mogelijkheid om spelenderwijs korfbal te leren bij de Kangoeroes. Zij spelen nog geen competitie, maar trainen alleen. Wanneer kinderen de leeftijd hebben om ingedeeld te worden in teams (beginnend bij de F-jes) gaan zij wedstrijden spelen.

  Korfbal is een teamsport en dat brengt verplichtingen met zich mee o.a. met aanwezigheid tijdens trainingen en wedstrijden. Voor diverse activiteiten zoals rijden naar uitwedstrijden, bardienst, training en coaching wordt voor jeugdleden een beroep gedaan op de ouders.

  De contributie wordt maandelijks betaald. Als je je aanmeldt bij aanvang van een nieuw seizoen, betekent dit dat de betaling start per 1 juli. Bij aanmeldingen die gedurende het seizoen binnen komen, zal eerst bekeken moeten worden of er ruimte is voor teamindeling in de betreffende leeftijdscategorie.
  Bij voldoende aanmeldingen kunnen we volledig nieuwe teams oprichten. Bij de jeugd kunnen er ook nieuwe teams worden opgericht gedurende het seizoen.

  Wil je, voordat je je misschien aanmeldt, komen kijken of een proeftraining meemaken, dan kan dat. Neem via de mail contact op met ZKV De Meervogels. Ook kan je natuurlijk aan een vriendje of vriendinnetje die al korfbalt, vragen of je mee kan trainen met het team. Of kom gewoon een keertje kijken naar een wedstrijd. Zeker weten dat je dan helemaal voor korfbal gaat!