• Vertrouwenscontactpersoon

 • Heb je iets meegemaakt binnen onze vereniging wat niet oké voelt en wil je daarover vertrouwelijk praten, dan kun je terecht bij onze Vertrouwens Contact Persoon: Ingeborg Landweer-Meerman, Vertrouwens Contact Persoon / contactpersoon V.O.G.

  Zij is te bereiken via vcp@zkvdemeervogels.nl of telefonisch: 06-10507950

  Voor professionele hulp en advies voor leden, ouders, trainers of mensen die op een of andere manier bij de vereniging betrokken zijn, is er de hulplijn van het Centrum Veilige Sport Nederland. Informatie en contactgegevens kun je vinden via  https://centrumveiligesport.nl/

 • Kennismaking met Ingeborg:

  1. Kan jij je eens voorstellen voor wie  jou nog niet kent?
  Ik ben Ingeborg Landweer- Meerman en woon in Zoetermeer met mijn man Danny en met 4 van onze 8 kinderen. De oudste 4 kinderen wonen al op zichzelf. De 4 kinderen die bij ons wonen zijn 1 zoon van 17 en 3 dochters van 15,13 en 11 jaar. Momenteel werk ik nog als projectleider Jeugdgezondheidszorg en teammanager bij de gemeente Den Haag maar per 1 januari 2024 ga ik werken bij Middin als teamleider Verzuim, re-integratie en Vitaliteit. In mijn vrije tijd hou ik  van wandelen in de natuur, yoga, theater, lezen en ben ik trouwe supporter van mijn sportende kids.

  2. Wat is jouw verbintenis met  Z.K.V. De Meervogels?
  Vroeger heb ik een paar jaar gekorfbald bij De Meervogels, tot ongeveer mijn 12de jaar en ben toen gaan tennissen. Twee van mijn dochters spelen nu al een paar jaar bij de Meervogels. Mijn oudste dochter Anna-Sophie speelt  momenteel in de A2 en mijn jongste dochter Julia speelt in de D1.
  Ik train zelf sinds kort met de recreanten op woensdagavond met veel plezier.

  3. Op welke manier is het contact tot stand gekomen wat uiteindelijk leidde tot de “benoeming’  van VCP?
  Toen ik begon ben met helpen bij de vereniging bij de Supervogels eerder dit seizoen begreep ik dat er geen actieve VCP meer was bij de vereniging. Belangrijk is dat er wel iemand is als aanspreekpunt voor alle leden van de vereniging maar ook om te zorgen dat alle VOG’s in orde zijn enz. Na contact met de oude VCP en Petra Janssen van het bestuur heb ik het stokje overgenomen. In december 2023 volg ik de scholing vertrouwenscontactpersoon bij NOC/NSF.

  4. Welke eigenschap heb je die erg handig / noodzakelijk is om de rol uit te voeren van VCP?
  Ik ben altijd werkzaam geweest binnen de zorg/ hulpverlening en heb veel ervaring met het omgaan van gevoelige informatie en/of lastige situaties. Daarnaast ben ik een rustig persoon, ben ik empathisch en kan ik goed luisteren.

  5. Welk soort vragen kan je al dan niet verwachten waarmee je aan de slag kan gaan in de rol van VCP?
  Als VCP kunnen er vragen komen over elke vorm van ongewenst gedrag, zoals intimidatie, agressie, pesten, discriminatie of seksueel ongepast gedrag. Het uitgangspunt is dat iedereen binnen de vereniging op een veilige en vertrouwelijke manier kan sporten.
  Een ander onderdeel van een veilig sportklimaat zijn de VOG’s (Verklaring Omtrent Gedrag). Iedere vrijwilliger binnen de vereniging heeft een VOG nodig, niet alleen mbt het omgaan met kinderen, maar ook mbt financiën en leidinggevende verantwoordelijkheden.
  Het gaat niet alleen om het aanvragen van VOG voor vrijwilligers die nieuw zijn binnen de vereniging, maar ook om het verlengen van de VOG’s. Elke 3 jaar worden de VOG’s vernieuwd. Het is mijn taak om de VOG aanvragen te coördineren en bij te houden.

  6. Wie kunnen jou benaderen?
  Iedereen kan met mij contact opnemen. Mensen kunnen mij mailen vcp@zkvdemeervogels.nl of bellen op 06-10507950.

  7. Wat is je werkwijze wetende dat een vraag erg intiem kan zijn (hoe waarborg je de privacy ?)
  Als iemand contact met mij opneemt zal ik luisteren naar zijn of haar verhaal en vervolgens de evt vervolgstappen bespreken. Ik zal niet oordelen maar wel helpen met het evt. vervolg en alle acties terugkoppelen die eruit voortkomen evt.
  Mocht het nodig zijn kan ik ook doorverwijzen naar een NOC/NSF vertrouwenspersoon/adviseur. Binnen Z.K.V. De Meervogels deel ik alleen informatie met een door de vereniging aangewezen bestuurslid.

  8. Welke energie neem jij mee in de rol van VCP?
  Rust, geduld, empathie en daadkracht.