• Vertrouwenscontactpersoon

 • Heb je vertrouwelijke vragen of wil je advies?
  Voor eerste hulp of algemene vragen:
  Ieke Bruijn, Vertrouwens Contact Persoon / contact V.O.G.
  ieke.bruijn@zkvdemeervogels.nl
  06-23244484

  Professionele hulp en advies:Voor leden, ouders, trainers of mensen op andere manier bij de vereniging betrokken is er de hulplijn NOC/NSF: http://www.nocnsf.nl/vertrouwenspuntsport

  1. Kan je je eens voorstellen voor wie  jou nog niet kent?

   Ik ben Ieke Bruijn, 48 jaar, woon in Zoetermeer samen met mijn 2 zoons van 18 en 16 jaar oud. Ik werk op een Speciale Basisschool in Leidschendam. Als ik niet aan het werk ben, lees ik graag, hou ik van puzzelen en rommelen in huis.

  1. Wat is jouw verbintenis met  Z.K.V. De Meervogels?

  Ik heb zelf nooit gekorfbald, maar mijn oudste zoon, Koen, korfbalt alweer heel wat jaartjes bij  Z.K.V. De Meervogels. Hij doet dit altijd met veel plezier en naast zelf spelen is hij sinds een aantal jaar trainer bij de jeugd.

  1. Op welke manier is het contact tot stand gekomen wat uiteindelijk leidde tot de “benoeming’  van VCP?

  Ik ben benaderd door Hans Kemps van het bestuur die aangaf dat de huidige VCP er mee wilde stoppen en of ik daar interesse in had. Na enige nadenken en contact met de vorige VCP, leek het mij een uitdaging om deze functie binnen de vereniging te vervullen.

  1. Welke eigenschap heb je die erg handig / noodzakelijk is om de rol uit te voeren van VCP?

  Gezien mijn werkachtergrond in het Speciaal Basisonderwijs ben ik bekend met gevoelige informatie en situaties en hoe hier mee om te gaan. Ik ben rustig van aard kan luisteren en afstemmen op de ander.

  1. Welk soort vragen kan je al dan niet verwachten waarmee je aan de slag kan gaan in de rol van VCP?

  Als VCP kunnen er vragen komen over elke vorm van ongewenst gedrag, zoals intimidatie, agressie, pesten, discriminatie of seksueel ongepast gedrag. Het uitgangspunt is dat iedereen binnen de vereniging op een veilige en vertrouwelijke manier kan sporten.

  Een ander onderdeel van een veilig sportklimaat zijn de VOG’s (Verklaring Omtrent Gedrag). Iedere vrijwilliger binnen de vereniging heeft een VOG nodig, niet alleen mbt het omgaan met kinderen, maar ook mbt financiën en leidinggevende verantwoordelijkheden.

  Het gaat niet alleen om het aanvragen van VOG voor vrijwilligers die nieuw zijn binnen de vereniging, maar ook om het verlengen van de VOG’s. Elke 3 jaar worden de VOG’s vernieuwd. Het is mijn taak om de VOG aanvragen te coördineren en bij te houden

  1. Wie kunnen jou benaderen ?

  Iedereen kan met mij contact opnemen. Mensen kunnen mij mailen (Iekebruijn@zkvdemeervogels.nl ) of ze bellen mij via 06-23244484

  1. Wat is je werkwijze wetende dat een vraag erg intiem kan zijn (hoe waarborg je de privacy ?)

  Als er contact wordt opgenomen zal ik eerst goed luisteren zonder te oordelen, ik zal duidelijk zijn over mijn vervolgstappen en eventuele acties terugkoppelen. Mocht het nodig zijn kan ik ook doorverwijzen naar een NOC/NSF vertrouwenspersoon/adviseur. Binnen Z.K.V. De Meervogels deel ik alleen informatie met een door de vereniging aangewezen bestuurslid.

  1. Welke energie neem jij mee in de rol van VCP?

  Een luisterend oor, daadkracht en warmte waar het nodig is.