• In het zonnetje

    Tijdens de algemene leden vergadering (ALV) van afgelopen vrijdag zijn een aantal mensen die zich jarenlang verdienstelijk hebben gemaakt met hun inzet als vrijwilliger in het zonnetje gezet.

     

    Karin van Dalen heeft voor de vereniging als Vertrouwens contactpersoon jaren lang goed werk verricht. De invoering van het verplicht hebben van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) binnen ZKV De Meervogels zag mede door haar het daglicht. Alle huidige trainers, coaches, bestuur en kampbegeleiders vinden het tegenwoordig de gewoonste zaak van de wereld dat zij een VOG moeten afgeven. Ook de gedragsregels http://www.zkvdemeervogels.nl/gedragsregels/ die onze club hanteert komen van haar hand. Onze vereniging gaat hierbij voorop binnen de korfbal waar het gaat om een Veilig en Vertrouwd sportklimaat.

     

    Sanne Waasdorp heeft afgelopen seizoen in het vijfde na meer dan 15 jaar bij ZKV De Meervogels korfbal te hebben gespeeld een punt gezet achter haar actieve loopbaan. Zij heeft een aantal jaren samen met een vriendin ploegjes getraind en gecoacht en is mede de drijvende kracht geweest achter de Evenementen Commissie. Met deze commissie organiseerde zij tal van mooie evenementen die het zo leuk maken om lid te zijn van de mooiste vereniging van Zoetermeer. Natuurlijk kennen we haar allemaal van de PubQuiz!

     

    Arnold Alexander is één van die mensen die nauwelijks zichtbaar voor de leden van ZKV De Meervogels, als scheidsrechters buiten Zoetermeer in het kader van de Rompregeling veel wedstrijden heeft geleid. Hij vormde de afgelopen jaren met enkele anderen de Arbitrage Commissie en was verantwoordelijk voor de administratie van de Rompregeling. De afgelopen jaren heeft hij zich tevens ontwikkelt als Top assistent scheidsrechter en is hij inmiddels al weer enkele seizoenen op het hoogste niveau actief. Nu hij kids heeft die bij buurvereniging Weidevogels spelenderwijs het korfbal leren, wil hij zich ook voor die vereniging gaan inzetten. Met een dubbel gevoel heeft Arnold dit onze vereniging een aantal maanden geleden laten weten. Een logisch verhaal, maar wel jammer voor ons. Op de valreep heeft Arnold, net als onze andere scheidsrechters en scheidsrechter beoordelaar, de vereniging geholpen bij het maken van het Vereniging Arbitrage Plan (VAP) wat elders op onze site is te lezen.

     

    Het bestuur heeft gemeend bovenstaande leden “In het zonnetje” te moeten zetten. Als dank werd tijdens de JAV een mooie bos bloemen in onze clubkleuren aan Karin overhandigd en hebben ook de bloemen voor Sanne en Arnold inmiddels ook de weg naar hen gevonden.

     

    Groet,

    Tom