• Even voorstellen ; Joost Janssen nieuw in de selectie

    Het seizoen loopt weer langzamerhand ten einde dus ook de duiventil qua spelers die uitvliegen of aan komen waaien , staat weer wagenwijd open. Dit keer goed nieuws want sinds deze week is bekend gemaakt dat Joost Janssen de Meervogels selectie komt versterken. En dan is het altijd goed om even een naam bij een gezicht te plakken en daarmee gelijk maar een klein vraaggesprekje te houden.

    Dames en heren, ik stel u voor Joost Janssen

    Vertel eens wat over jezelf ?

    Ik ben Joost Janssen, 18 jaar oud en woon in Waddinxveen waar ik op 8 jarige leeftijd leerde korfballen bij W.K.V Korbis. Ik heb daar tot mijn 16e gekorfbald en heel erg naar mijn zin gehad maar wilde graag gaan spelen op het hoogste niveau van Nederland en vandaar de overstap naar Tempo.  Ik belande bij Tempo onverwachts gelijk in de A1 en leerde daar veel van mijn teamgenoten en coach Jelle Steenbeek. Nu speel ik dit jaar weer in de A1 bij Tempo, maar heb ik er voor gekozen om volgend jaar in het blauw-wit-oranje van Meervogels te spelen.

    Ik volg de opleiding Lifestyle sport en bewegen op het ROC Mondriaan in Delft en zit in het 2e leerjaar.

    Welke teams heb je doorlopen bij Tempo en Korbis ?

    Ik begon in de F2, daarna heb ik alle 1e teams twee jaar doorlopen  tot de B en ben toen vervroegd naar de A1 overgestapt. Bij Tempo heb ik 2 jaar in de A1 gezeten. Officeel zou ik nog in de A mogen spelen gezien mijn leeftijd, maar denk dat ik klaar ben voor de selectie

    Wat is de reden om de stap vanuit de jeugd van Tempo naar het seniorengeweld in Zoetermeer?

    Een aantal weken geleden ben ik benaderd door Patrick den Hertog, hij vroeg of ik in de selectie wilde komen spelen. Na een gesprekje was ik heel positief over het topsportbeleid van de selectie.

    Wat verwacht je bij Z.K.V. De Meervogels (zowel sportief als sociaal) te bereiken

    Mijn verwachting bij Meervogels is dat ik heel veel ga leren van de spelers om mij heen en de trainers op de selectie. Ook verwacht ik dat Meervogels een gezellige vereniging is en een hechte spelersgroep heeft.

    Ook verwacht ik dat de club stappen gaat maken, we gaan gewoon met de selectie de hoofdklasse weer in!

    Zijn er nog hobby’s of andere bezigheden waar we je in de nacht voor kunnen wakker maken?

    Ja, ik speel in mijn vrije tijd graag op mijn PlayStation het spel NBA. Toevoegen mag altijd :-) Of je mij hier ’s nachts voor wakker kan maken? Nee dat zeker niet! Slapen is ook een van mijn grootste  hobby.

    Wat was de reactie van Tempo toen je aangaf dat je ging vertrekken?

    Tempo vond het jammer, maar toonde wel begrip.

    Heb je nog iets wat je de leden van Z.K.V. De Meervogels wil zeggen?

    We gaan de hoofdklasse weer in met de gehele selectie! En je mag altijd langs komen om een praatje met me te maken!

    Joost, we wensen je uiteraard een mooie tijd toe bij De Meervogels en voor wie een gezicht bij een naam wil plakken, be my guest

    Eric Plugge