• F2 - Mooi einde van een leerzaam jaar

    Voor 2 meisjes ; Parice en Quinty en 3 jongens ; Alain, Guillaume en Timo begon op 27 augustus 2016 het grote korfbal avontuur. Zij mochten als Meervogels F2 gaan starten aan het nieuwe seizoen. Best spannend want de meeste van ons hadden pas enkele kwartjes meegespeeld met de oude F2.

    Het seizoen voor het jongste team van de Meervogels begon met het TOP toernooi. Een goed bezet toernooi met teams als (vanzelfsprekend) TOP, Fortuna en KVS. Met wat opportunisme en (te) veel zelfvertrouwen reisden we af (al waren de coaches zich daar waarschijnlijk het meeste schuldig van). Maar als snel werd duidelijk dat het gat van eerste jaars F naar tweede jaars F spelers (enorm) groot was. Alle wedstrijden werden dik verloren.

    Najaarscompetitie

    1 week later stond alweer de 1ste competitie wedstrijd op het programma. De F2, met een gemiddelde leeftijd van 5,6 jaar, was ingedeeld in de 3e klasse. Wij waren daarom niet alleen het jongste team in de poule maar ook een van de jongste teams in heel Nederland. Van enig calimero gedrag was echter geen sprake want we waren erop gebrand om ons niet meer zo te laten afmaken. Na een weekje hard trainen moesten we aantreden tegen Ondo f2. We werden gelukkig wat bijgestaan door grote broer Romain (Guillaume) en grote zus Aaliyah (Parice). Met in elk kwartje een ondersteunende kracht werd deze wedstrijd vrij eenvoudig gewonnen. Goed voor het zelfvertrouwen en het leerproces!
    De volgende wedstrijden gingen helaas verloren tegen Velocitas en Madjoe. Maar we wisten dat de zwakkere in de poule nog moesten komen.  Tegen Pernix en Refleks werden de contouren en talenten van onze jonge spelertjes voor het eerst zichtbaar. Elke week hard trainen op schieten, gooien, vangen en leuke ren, spring en loop oefeningen begonnen vruchten af te werpen. 2x op rij werd er gewonnen! Dat bracht ons terug in de middenmoot van de poule. De laatste wedstrijd tegen de inmiddels kampioen Excelsior stond nog op het programma. Bij een overwinning zouden we 2e worden achter 2 kampioenen. Er werd een klinkende overwinning (dankzij enkele invallers door afmeldingen) geboekt op de kampioen. Met goede moed konden we dus aan het zaalseizoen starten.

    Zaalseizoen

    Door onze goede positionering werden we een klasse hoger geplaatst. Gelukkig kregen we permanente versterking want Joey en Dylano kwamen erbij. Ons team had nu 7 leden, al waren we qua leeftijd nog steeds piepjong (5,6 werd 5,7 gemiddeld). De eerste wedstrijd in de 2e klasse werd gespeeld tegen de Danaiden. Een team dat uit de 1e klasse kwam. Er voltrok zich een zelfde scenario als bij de start van het veldseizoen (misschien was het de spanning van het spelen in een zaal in plaats van kunstgras??). We werden flink afgedroogd, de uitslag laten we achterwege want meer dan 20 doelpunten verschil verliezen is niet iets waar je als Meervogel trots op moet zijn.
    Wederom maar weer hard trainen en kijken hoe we de nieuwe leden goed in het team konden laten passen. En Joey en Dylano bleken net de puzzelstukjes te zijn die we misten. De volgende 2 wedstrijden werden gewonnen tegen Madjoe (waar we op het veld nog van verloren) en Fiks. De 4e wedstrijd was tegen Rapid. Al bij het warmschieten was duidelijk dat zij deze wedstrijd wat invallers hadden. Helaas ging deze verloren. De week erop moesten we tegen Velocitas. Ook daar hadden we van verloren op het veld. Maar dan zie je dat door een goede begeleiding en de juiste instelling van de kids, grote stappen worden gemaakt. Deze wedstrijd werd gewonnen. De volgende wedstrijd was tegen de inmiddels onbetwiste nr 1 uit onze poule Danaiden. We hadden maar 1 doel; proberen een afgang als de vorige keer te vermijden. Verloren werd er wel, maar met opgeheven hoofd. De groei was duidelijk zichtbaar met de eerste wedstrijd. Daarna volgde een reeks van 4 overwinningen op een rij: Fiks, Madjoe, Rapid en Haarlem werden verslagen. De 2e plaats lonkte en moest op de laatste speeldag worden vastgesteld. Door verschuivingen in het programma moesten we 2 wedstrijden spelen op 1 dag. Een hele klus. Met wat invallers en aanwinst Kevin (die al een tijdje met ons mee-trainde) hadden we 10 spelers tot onze beschikking. Dat moest lukken. En zowaar, een gelijkspel en overwinning op deze laatste speeldag bezorgde ons de 2e plaats. Een prima klassering als je vanuit de 3e klasse komt en nog zo jong bent.

    Voorjaarscompetitie

    We hadden ons als trainers aan het begin van het seizoen als doel gesteld om de voorjaars competitie kampioen te worden. Na de nieuwe indeling te hebben gezien zagen we dat dat niet heel gemakkelijk zou worden. We werden wederom in de 2e klasse ingedeeld maar ditmaal met sterkere tegenstanders. Een uitschieter als Danaiden zat er gelukkig niet bij dus dat betekende volle bak voor het kampioenschap! Onze jongens en meisjes hadden inmiddels flinke stappen gemaakt. Guillaume a.k.a de pitbull, die de eerste wedstrijd nog niet eens de korf kon raken, kon inmiddels prima meekomen (met uitschieters van 4-5 doelpunten in 1 wedstrijd). Alain die ballen begon af te pakken en inmiddels van de middenlijn raak kan schieten (nu nog in de wedstrijd). Quinty die als een soort pinchhitter over het veld beweegt en met een prima schot haar doelpunten meepikt. Timo die van onzeker naar heel verzekerd het veld op gaat en bijna elke wedstrijd scoort. Parice die als magneet haar tegenstander volledig kan uitschakelen. En dan Dylano die nooit moe is, altijd enthousiast ballen afpakt en prima zijn doelpunten mee pikt. Als laatste Joey, stiekem onze topscorer, 1 been, 2 benen, maakt niet uit, ze gaan er toch wel in!


    De eerste wedstijd was tegen de eeuwige rivaal Phoenix. Deze werd (onnodig) spannend en ternauwernood gewonnen. Dit bevestigde dat een kampioenschap niet zomaar te verdienen is. De 2e wedstrijd was wederom tegen Phoenix. Gelukkig werd deze minder spannend en wederom in winst omgezet. Toen stond de eerste topper op het programma. IJsselvogels kwam op bezoek. Na een spannende wedstrijd stond een gelijkspel op het bord. Jammer, maar dat kun je hebben om nog kampioen te worden. De 4e  en 5e wedstrijd waren tegen Korbis. De eerste van dit tweeluik werd nog eenvoudig gewonnen, maar de tweede gingen we eraf met een behoorlijk verschil. Was het hoogmoed? Onderschatting? Wellicht, maar terecht verloren van een tegenstander die prima onze zwakke punten blootlegde. We wisten dat het daarom moest gebeuren in onze laatste wedstrijd. Wederom tegen IJsselvogels. Zij hadden inmiddels al hun wedstrijden gewonnen wat betekende dat ook zij kampioen konden worden bij een overwinning op ons. Head to head voor het kampioenschap dus! Onze jongens en meisjes waren getergd, als het moest gebeuren was nu het moment. Vanaf het begin spatte het enthousiasme ervan af. IJsselvogels kwam er niet aan te pas en na 4x10 min stond er een overwinning op het scorebord: KAMPIOEN!

    Doelstelling gehaald! Kinderen blij, coaches blij en een mooi einde van een leerzaam jaar. Timo en Joey zullen vanaf volgend seizoen gaan schitteren in de E-tjes. Maar onze overige talentjes kunnen nog een jaar F spelen.

    We hebben van jullie genoten!!

    Heel veel liefs en succes het komende seizoen!

    Jullie trotse coaches,

    Juliette, Duncan en Rainier