• Het nieuwe seizoen is al een paar weken onderweg maar pas als de JAV 2014-2015 is geweest kan gezegd worden dat we echt aan het 54e competitiejaar zijn begonnen. Een zeer druk bezochte vergadering ditmaal, ruim 60 leden en ouders gaven blijk van hun belangstelling voor het wel en wee van de club. Eigenlijk werden de meeste punten van de agenda moeiteloos door de vergadering heen geloodst. Eén punt zorgt altijd voor discussies: top en breedte. De nieuwe Top Sport Commissie gaat een plan uitwerken dat de Top Sport bij Meervogels definitief op de rit gaat zetten, maar dat ook poging gaat doen om de altijd bestaande kloof tussen Top en Breedte te overbruggen. Afgesproken is dat er, indien alles meezit, vóór het einde van het jaar een groot ronde tafel gesprek gaat komen om alle voors en tegens met elkaar te bespreken en dat het gat dan voor eeuwig gedicht zal zijn. Eén vereniging, Eén doel!

    Op de JAV werden Nelly Bol van der Meer en Eddy Reuvekamp benoemd tot Erelid van onze vereniging. Een zeer select gezelschap: in 53 jaar Meervogels werd deze eretitel slechts 17 keer uitgereikt. Later op de avond werd Ruud Slootweg voor zijn vele verdiensten als (onder andere) manager Horeca van onze club benoemd tot Lid van verdienste. Ook hij verkeert vanaf nu in een bescheiden groep van 31 LvV’ers.

    Afgelopen week bezocht ik namens de club een bijeenkomst van ons District Noord-West. Het immer pittoreske Kudelstaart was het decor van een discussie hoe nu verder te gaan met de bestuurscrisis in Noord West. Er is al geruime tijd geen bestuur meer, maar zoals één van de aanwezigen opmerkte… ik heb het niet gemerkt…alles loopt gewoon door. Om als eerste toch maar eens te gaan kijken wat een districtsbestuur voor taken heeft en wat ze vooral niet moeten doen werd er aan het einde van de avond dan toch maar een werkgroep gevormd die zich daar over gaat buigen. Daarnaast wordt door velend de eigen club op de 1e plaats gezet, en niet de Regio of het District. Meerdere aanwezigen (waaronder ondergetekende) hebben aangegeven dat de Regio bijeenkomsten voor ons toch het belangrijkste medium zijn om gedachten en ideeën uit te wisselen. Wordt vervolgd.

    De komende weken zullen de nieuwe bestuursleden Tosca, Esther en Feike ingewerkt worden in hun nieuwe functie en zal ook een verdere herverdeling van alle taken gaan plaatsvinden. We zijn nog stevig op zoek naar een coördinerend bestuurslid voor Ledenwerving. Geen immens zware taak, maar vooral een leuke taak!

    Met een behoorlijk takenpakket gaat het bestuur voor en met de club aan de gang om Meervogels weer verder te verbeteren. Ook het bestuur zal regelmatig van zich laten horen: Tosca zal na elke bestuursvergadering een kort verslag publiceren op de site, Tim zal van zich laten horen als er op financieel gebied nieuws is, Feike als er nieuwe (bord) sponsors zijn, EsTes bij belangwekkende korfbal technische ontwikkelingen, EsDuif bij alle zaken rondom de kantine en ik zal “de Zijlijn” gaan gebruiken als opvolger van de KeekopdeWeek.

    Een nieuw team: we gaan er tegenaan!

    Joep