• Op 25 september zal korfbalvereniging Z.K.V. De Meervogels uit Zoetermeer een Giga Kangoeroedag organiseren. Daar waar voorheen de jongste korfballertjes Welpen werden genoemd zijn het nu Kangoeroes.


    Gedurende de dag zullen kleutergroepen van diverse scholen uit Zoetermeer naar het sportveld van De Meervogels komen om op een speelse manier kennis te maken met korfbal en met de Meervogels.Giga_Kangoeroedag_Meervogels_2526september2015De verwachting is dat ruim 500 kleuters aanwezig zullen zijn. Omdat de kinderen de aandacht moeten krijgen die ze allemaal verdienen zal er een ochtend en een middagsessie worden georganiseerd.

    De kinderen worden begeleid door veel vrijwilligers. Zowel de scholieren van het Stedelijk College als leden van De Meervogels zullen de kinderen de eerste beginselen van het korfbal bijbrengen.

    Omdat Meervogels nog meer voor deze jonge sportievelingen wil betekenen, krijgt een ieder nog een uitnodiging om op 26 september een echte korfbaltraining te volgen van 11.15 tot 12.00. Deze uitnodiging is voor iedereen tot en met 6 jaar en geldt ook voor een ieder die daar interesse in heeft.

    Deze dag is uiteraard niet mogelijk zonder een aantal sponsors. De Meervogels is dan ook erg blij dat Vitamine & Zo, De Keyzer Verzekeringen, Sport 2000 en Albert Heijn Rokkeveen/Meerzict een actieve bijdragen leveren om de kinderen niet met lege handen naar huis te laten gaan.

    De Kangoeroedag en de training zullen plaatsvinden op het terrein van De Meervogels aan de J.W. Paltelaan 103.