• Zaterdag 5 maart 2016… Phoenix B3 – Meervogels B3… 13u00…

    Al bij bekendmaking van het zaalprogramma zeg ik nogal cynisch tegen medecoach Yorick: Daar, bij Phoenix in de Oosterpoort worden we kampioen… en zie hier; een verslag van een kampioensstrijd in poule B4A en die uiteindelijk zeer spannend eindigt…

     

    De B3 begint hun zaalcompetitie 2015 – 2016 bij Achilles B3 uit in Den Haag en wint daar met goed spel en als een team zeer overtuigend met 8-19.

    Weekje later een thuiswedstrijd tegen GKV B1, vorig zaalseizoen nog een plaaggeest, dit jaar een compleet ander team wat nog aan elkaar moet wennen. GKV B1 geeft wel wat tegenstand maar wordt uiteindelijk met 12-7 aan de kant gezet.

    Fier aan kop met 4punten en een doelsaldo van 31-15 gaan we 21 november richting Rijswijk voor een wedstrijd tegen Refleks B1. Daar wordt met 9-5 verloren. De weken ervoor zo goed spelend en het nu op sommige momenten helemaal kwijt zijn….

    Eind november is Die Haghe B2 aan de beurt in onze eigen Veur. We revancheren ons van de nederlaag een week eerder en zetten ze redelijk makkelijk met 10-3 aan de kant.

    Dan volgen enkele rustige weken door de feestdagen en speelt de B3 alleen 19 december een ongelooflijk spannende wedstrijd tegen op dat moment koploper Phoenix. 12 december gaan wij als coaches eens kijken naar Phoenix – Refleks. Refleks speelt heel anders dan tegen ons en we zien een leuke wedstrijd die eindigt in winst voor Phoenix.  Goed getraind op de dingen die we hebben genoteerd van Phoenix en 19 december verslaan we onze stadsgenoot uiteindelijk in een zeer boeiende wedstrijd met 11-9.

    De stand van de uiteindelijke kampioenskandidaten tijdens de winterstop:

    1. Phoenix    B3 10p uit 7 wedstrijden
    2. MV            B3 8p uit 5 wedstrijden
    3. Refleks      B1 8p uit 6 wedstrijden
    4. ONDO       B2 6p uit 5 wedstrijden
    5. GKV           B1 6p uit 5 wedstrijden
    6. Achilles      B3 5p uit 6 wedstrijden
    7. Die Haghe B2 1p uit 5 wedstrijden
    8. Fortuna     B3 0p uit 5 wedstrijden

    2 januari is het tijd om naar Hoek van Holland af te reizen, we spelen tegen ONDO en willen winnen want Phoenix is vrij. Scheids komt niet opdagen, coach van tegenstander fluit en vervolgens verliezen we door een onterechte strafworp in de laatste seconden met 10-9.

    ONDO dus dichterbij en omdat Refleks wint, lopen we 2 punten achter en moet er de week erop in de veur tegen de op dat moment nummer laatst Fortuna ‘’gewoon’’ gewonnen worden. De B3 lijkt het op sommige punten kwijt te zijn, we winnen uiteindelijk uiterst moeizaam met 7-3, terwijl een paar km verderop Phoenix met 10-8 wint van ONDO.

    16 januari wederom een thuiswedstrijd voor B3. Vanaf nu beginnen de ‘’returns’’. Achilles is op bezoek en wederom worstelt de B3 meer met zichzelf dan dat ze goed spelen. Door de vele missers  aan beide kanten wordt het uiteindelijk ‘maar’’ 8-4. Alle 4 de koplopers winnen hun wedstrijden…

    Week later gaan we naar GKV. Deze wedstrijd gaat lang gelijk op tot een paar minuten voor tijd. Er gebeuren nare dingen en we zijn genoodzaakt van het veld te stappen bij een 9-8 achterstand. Deze uitslag is definitief geworden door KNKV en we lopen weer averij op.

    Eind januari dan thuis tegen medekoploper Refleks, in de rust 4-1 voor, na de rust compleet kwijt. Het wordt 6-6 en in de stand kruipen MV, ONDO, Refleks en Phoenix steeds meer naar elkaar toe.

    We beginnen februari met een leuke 5-9 zege bij Die Haghe en omdat Refleks gelijkspeelt tegen ONDO en Phoenix tegen Achilles ook gelijkspeelt, wordt de stand bovenin heel spannend:

    1. Phoenix       17p uit 11 wedstrijden
    2. Refleks        16p uit 11 wedstrijden
    3. Meervogels 15p uit 11 wedstrijden
    4. ONDO         15p uit 11 wedstrijden
    5. GKV            10p uit 11 wedstrijden
    6. Achilles        8p uit 11 wedstrijden
    7. Fortuna        5p uit 11 wedstrijden
    8. Die Haghe    2p uit 11 wedstrijden

    Iedereen dus nog tot 12 maart 3 wedstrijden en met nog affiches: ONDO – Phoenix, Meervogels – ONDO, Phoenix – Meervogels worden het spannende weken…

    13 februari zijn we vrij en zien we Phoenix gelijk spelen (komt op 18 uit 12) en Refleks winnen (komen op 18 uit 12)

    Nu weten we wat we 20 februari zelf moeten doen en dat is winnen van Fortuna en hopen dat de anderen punten laten liggen. We missen 3 spelers en met 3! Invallers uit de C2 klaren we uiteindelijk de klus met 3-17 en werken we aan ons al uitstekende doelsaldo. ONDO wint thuis redelijk makkelijk met 13-7 van Phoenix. Weer die coach als scheids? We zullen het nooit weten;). Afijn. Alle 4 staan nu op 1 punt van elkaar en volgende week is het Meervogels – ONDO (beiden 17 punten)

    Wij zijn de 27e de enige die spelen en kunnen dus de koppositie overnemen. Wederom missen we 3 spelers door de vakantie en nu met 4 invallers winnen we met 13-6 van ONDO B2. We staan 1e, ONDO is uitgeschakeld voor het kampioenschap en volgende week dan dus de zoals aan het begin van dit verslag gezegde wedstrijd: PHOENIX – MEERVOGELS.

    Even snel alle berekeningen gemaakt voor de wedstrijden van 5 maart en dat geeft de volgende stand tussen de koplopers.

    1. Meervogels 19 uit 13 wedstrijden
    2. Phoenix      18 uit 13 wedstrijden
    3. Refleks       18 uit 12 wedstrijden
    4. ONDO        17 uit 13 wedstrijden

    Voor de bovenste 3 ligt dus alles nog open en onze opdracht is: winnen van Phoenix op 5 maart en hopen op een misstap van Refleks tegen Achilles op dezelfde dag.

    5 maart, de dag die ik nog zo cynisch omschreef aan het begin, hij is er dan toch… kampioenswedstrijd bij en tegen Phoenix. We beginnen scherp, lopen uit naar 0-5 en pas dan doet Phoenix iets terug... Kampioenskoorts denk ik… de B3 laat de koppies hangen en Phoenix merkt dit en schiet er 1-5 en 2-5 in. De rust komt precies op het goede moment. Allemaal weer bij de les brengen en even vermelden dat we er nog lang niet zijn!!!. B3 lijkt weer wakker te zijn en we lopen uit naar 5-9 en winnen de pot uiteindelijk met 6-11. Iedereen is blij, maar toch ook snel weg uit de sporthal. Op weg naar huis, niet gelovend in een sprookje daar in Rijswijk bij Refleks. Het is 14.29 als ik dit typ onder weg naar de Veur. In Rijswijk begint nu Refleks – Achilles en eenmaal aangekomen bij de Veur ga ik op de tribune zitten. Ik kijk naar het 3e en rond half 4 refresh ik sportlinked bijna elke seconde. Kom op denk ik, laat ons kampioen worden… het is 15:40 en nog steeds geen uitslag vanuit Rijswijk…

    Ik ga maar eens inschieten met het 4e en na 5 minuten kom ik op de tribune terug… ik open m’n telefoon en zie een whatsapp van Käthe: Kampioen!!! Laszlo reageert met een ? en ik lees dat Refleks 8-8 heeft gespeeld tegen Achilles. Ik moet mij inhouden om niet te hard te juichen daar op de tribune.. Het is dan toch gelukt. Wat een seizoen, veel hoogtepunten, mooie goals en de manier waarop die soms gevierd werden door de spelers en coaches. B3 wat zijn wij als coaches trots op jullie!!! Sowieso kampioen, al dan niet gedeeld met Refleks die 12 maart nog moeten spelen. Jullie hebben gevochten voor elk punt en iedereen heeft z’n positieve en negatieve momenten gehad.

    De uiteindelijke stand bovenin na 5 maart:

    1. Meervogels B3 21 punten uit 14 wedstrijden, 145/89    (+56!!)
    2. Refleks B1         19 punten uit 13 wedstrijden, 103/89    (+14)
    3. ONDO B2         19 punten uit 14 wedstrijden, 137/108  (+29)
    4. Phoenix B2      18 punten uit 14 wedstrijden, 119/104  (+15)

    Kampioen worden in z’n sterke poule met zo’n doelsaldo voelt heerlijk en als ik de ouders soms hoorde is uiteindelijk verdient!

    Onze dank gaat uit naar alle invallers en ouders die week in, week uit, meegingen en ons hebben aangemoedigd. Natuurlijk mag en kan ik Petra Captijn niet vergeten hierin. Zij die ons elke week voorzag van de nodige invallers en reserves! Zoals coach Richard van de B4 zei: Een stukje van onze medaille is voor jullie! Dank dank dank!!

    19 maart een oefenwedstrijd op het veld tegen de B2 die ook kampioen zijn geworden, en daarin gaan we ons klaarmaken voor een niveautje hoger. We spelen weer 3e klasse!

    Tot snel allemaal!

    Tim & Yorick.