• Wedstrijd en Breedtesport 2016-2017 een ingrijpende operatie

    In vervolg op de dialoog van TC leden, Frank van der Voort en Tom Duijvestijn, over Top- en Breedtesport binnen ZKV De Meervogels én de discussie die daarna werd gevoerd tijdens de afgelopen ALV (Algemene Leden Vergadering) , hebben er tijdens het afgelopen zaalseizoen een aantal sessies onder leiding van diverse TC leden plaatsgevonden. Zowel uit de sessies met Breedtesport als uit de sessies met Topsport kwam het algemeen beeld dat Presteren met Plezier in Korfbal voor iedereen voorop staat. Daarnaast kwam eruit dat er een gat zit tussen Topsport & Breedtesport en er behoefte is aan een tussenvorm. Naast voorgenoemde Topsport, Breedtesport én niet te vergeten de zeer belangrijke Jeugdsport, is er in diverse samenstellingen met leden van alle groepen gesproken en nagedacht over deze tussenvorm, Wedstrijdsport genoemd.

    Op de uitnodiging van 4 mei jl. inzake de uitleg inzake de wedstrijdsport is behoorlijk gehoor gegeven. Circa 40 spelende leden en (bege)leiders namen de moeite om na de 2 minuten herdenking naar de presentatie van Tom Duijvestijn, afgevaardigde van de Technische Commissie,  te luisteren. Het hoe en waarom werd uit de doeken gedaan, er werd nog lang nagetafeld en de nodige vragen gesteld. 

    Inmiddels is het 2 weken verder en zijn de 1e contouren zichtbaar. Spelers vanuit de breedtesport die nieuwsgierig zijn om te kijken wat er mogelijk is, zijn afgelopen week op dinsdag en donderdag ouderwets afgemat. Op donderdag leidde dit zelfs tot commentaren in de trend van ??goh dat is een paar jaar geleden dat ik zo moe maar voldaan van een training kwam??. Spelers hadden zich al aangemeld voor de wedstrijdsport maar ook n.a.v. de trainingen kwamen hier nog wat namen bij. Ook spelers die de intentie uitspraken om de wedstrijdsport ??in te gaan?? maar niet 2x kunnen trainen werden gehoord maar vallen uit de beoogde doelgroep.

    Al met al is er op zaterdag 14 mei een overleg geweest met trainers Peter Westerhuis, Bob de Korte, Technisch Coördinator Esther Tesselaar, trekker Tom Duijvestijn en Eric Plugge. Na afloop van het overleg is dit vijftal tot de conclusie gekomen dat het een GO is voor wat betreft de wedstrijdsport. Het streven is om twee teams te formeren die 2x in de week zullen gaan trainen en waarbij de promotie voor het komend jaar, naast Presteren met Plezier,  het doel is, al naar gelang de indeling. Dit zal niet zonder slag of stoot gaan en kan ook betekenen dat een ??vriendenteam?? uit elkaar gaat maar dat is nu eenmaal inherent aan selecties. Ook kunnen er spelers afvallen maar daar geldt hetzelfde voor.

    De komende weken zal er doorgetraind worden en zullen de nodige gesprekken volgen maar de 1e aanzet is er en het is vooral aan de spelers om te laten zien dat de WEDSTRIJDSPORT bij Meervogels een bestaansrecht heeft. De spelers die opgenomen worden in de Wedstrijdsportselectie zullen deze week persoonlijk worden uitgenodigd om op dinsdag 24 mei a.s. de planning rond de wedstrijdsport voor het seizoen 2016/2017 door te nemen.

    Zoals ook aangegeven in de presentatie van 4 mei, zijn er ??gevolgen?? voor de breedtesport. We werken ook hard aan de vereniging om iedereen in de breedtesport een leuke korfbal ervaring te leveren, maar een ieder zal begrijpen dat door het vertrek van leden uit de breedtesportteams richting wedstrijdsport, de teamsamenstelling van de Breedtesport kan veranderen. Het bij elkaar voegen van een of meerdere teams behoort daarbij tot de mogelijkheden. Dit is ook noodzakelijk om een jaar als het afgelopen ?? waarbij iedere week spelers 2 of 3 keer moesten spelen ?? te voorkomen. We gaan er vanuit dat er begrip is voor de besluiten die gaan worden genomen.

    Laten we met zijn allen de schouders er goed onder zetten en het komende jaar met meer dan gemotiveerde teams aan het nieuwe seizoen beginnen.

    Tom, Esther, Bob, Peter en Eric