• Meervogels E3 boekt eerste overwinning!

De E3 heeft een moeizame start van dit seizoen beleefd. Als eerstejaars E-team waren ze tijdens de veldcompetitie veel te hoog ingedeeld. Dat maakte het niet makkelijk om tot goede resultaten te komen. De meeste wedstrijden gingen dan ook met ruim verschil verloren. Daarmee was in de wedstrijden niet zichtbaar wat op trainingen wel duidelijk was. Iedere speler was zich goed aan het ontwikkelen en ook als team ging het steeds beter. Het kon dan ook niet uitblijven dat de eerste overwinning zou komen. Op zaterdag 26 november was het dan eindelijk zover.

Een uitwedstrijd tegen ONDO in Hoek van Holland. Erg vroeg al om 9 uur, maar iedereen was duidelijk uitgeslapen. De vaste coaches Quinty en Rianca waren afwezig omdat ze zelf moesten spelen. Helaas waren ook Youri en Lieke niet aanwezig. Een bezoek aan Sinterklaas krijgt nou eenmaal terecht voorrang. Gelukkig was Milou uit de E2 zo aardig om het team te komen versterken.

Vanaf het begin zette het team de tegenstander goed vast op eigen helft. Ondanks dat de bal er niet in wilde en de tegenstander bij 2 uitbraken meteen 2x scoorde, liet het team zich niet uit het veld slaan. Binnen enkele minuten was het alweer gelijk en daarna ontstond een spannend duel waarbij beide teams lange tijd gelijk op gingen. Hoe meer de wedstrijd vorderde hoe meer Meervogels de overhand kreeg. De bal werd goed rondgespeeld en de molentjes die op de training geoefend worden waren herhaaldelijk zichtbaar.

Valentijn speelde een superwedstrijd en was zijn directe tegenstander zowel verdedigend als aanvallend de baas. Tara gaf haar tegenstander geen ruimte en begint zich steeds meer te ontwikkelen als een scherpschutter die iedere kans die ze krijgt raakschiet. Jody en Simoneta zijn onvermoeibare speelsters die blijven rennen en daarmee hun tegenstanders aftroeven. Ondersteund door het talent en extra aanvalskracht van Milou kreeg het team steeds meer de overhand in de tweede helft. Toen de scheidsrechter voor de laatste keer floot stond er een mooie en verdiende 9-6 overwinning op het scorebord.

Met dank ook aan alle ouders voor het enthousiaste aanmoedigen. Het team heeft de overwinning gevierd met een welverdiend glaasje limonade en snoepje. Dit geeft veel zelfvertrouwen voor de toekomst en de komende tegenstanders zijn hierbij alvast gewaarschuwd!