• ZKV De Meervogels Arbitrageproof

    Op 9 december jl. heeft ZKV De Meervogels onder toeziend oog van KNKV vertegenwoordiger, de heer H.J. Brandsma, met medewerking van Stephan Kerrebijn, Arjan Keus en bestuursleden Tim Borger en Tom Duijvestijn bewezen Arbitrageproof te zijn.

    Wat houdt dat in?
    Bij het Arbitrageproof maken van de vereniging gaat het niet alleen over verplichtingen die zijn geformuleerd in de Rompregeling Arbitrage. We hebben arbitrage een onderdeel van het verenigingsbeleid gemaakt en daarbij de betrokkenheid en de cultuur op dat gebied vergroot. Wij zijn bezig de kennis van leden & ouders te vergroten en het omgaan met arbitrage in het algemeen en het Korfbal Zichtbaar Sportief project, binnen en rondom onze vereniging, te verbeteren.

  • Er is een bestuurslid verantwoordelijk voor Arbitrage. De organisatie rondom arbitrage krijgt steeds meer vorm. We hebben KNKV scheidsrechters die ieder weekend bij andere verenigingen door heel het land wedstrijden voor onze vereniging fluiten of beoordelen. We hebben scheidsrechters in opleiding en scheidsrechterbegeleiders. We hebben goed gekwalificeerde jurytafels en we zijn actief bezig om iedereen vanaf B-jeugd zijn spelregelbewijs te laten halen. Daarnaast starten we komende weken in samenwerking met onze Vertrouwenscontactpersoon, Technische Commissies en trainers/coaches een campagne om onze gedragsregels duidelijker kenbaar te maken én er ook naar te handelen. Dit alles geeft aan dat wij ook met de gehele arbitrage binnen onze vereniging de goede weg zijn ingeslagen.

    Wij willen iedereen die een bijdrage heeft geleverd bij het tot stand komen van het Vereniging Arbitrage Plan (VAP) en de uitvoering van dit plan, bedanken. En gaan er vanuit dat een ieder zich hiervoor sterk blijft maken.

    Namens het bestuur,


    Esther Tesselaar
    Technisch Coördinator