• Rick Nell nieuwe hoofdcoach Z.K.V. De Meervogels / Física

  Met trots kan het Bestuur van Meervogels/Física aangeven dat  Meervogels/Física met ingang van het seizoen 2019-2020 Rick Nell heeft aangetrokken als hoofdcoach van de selectie.

  Rick is geen vreemde in de korfbalwereld en speelde al op jonge leeftijd in de hoofdklasse voor het Haagse HKV. De toenmalige hoofdklasse staat overigens nu gelijk aan de Korfballeague dus wat betreft zit het wel goed. Op 26 jarige leeftijd verkast Rick naar het Voorburgse VEO alwaar hij 10 jaar verblijft en in de overgangsklasse furore maakte.

  Als trainer was Rick werkzaam bij Avanti (A1) en vervolgens als hoofdcoach bij De Weidevogels, SEV en GKV (H), Tempo 2 alvorens neer te strijken bij Fiks in Oegstgeest. De afgelopen jaren heeft Fiks een prima ontwikkeling doorgemaakt in de 4 jaar dat Rick daar werkzaam was.

  Momenteel staat Fiks namelijk bovenaan in de Overgangsklasse (zaal)  zodat promotie naar de hoofdklasse een realistische mogelijkheid is en staat Fiks op het veld op een meer dan verdienstelijke 3e plek in de hoofdklasse. Bovendien was Fiks verantwoordelijk voor de nederlaag van Meervogels Física in de finale van de Haagse korfbaldagen, goed dat vergeven we Rick voor deze keer.

  Een kleine intro op persoonsniveau
  Ik werk als roostermaker en docent Lichamelijke Opvoeding op het s’Gravendreef College te Leidschenveen. Ook ben ik mentor van een derde en vierde klas kaderberoepsgerichte leerweg.
  Ik ben al ruim dertig jaar getrouwd met Jolanda, die ik bij VEO heb leren kennen. Ik heb twee dochters Rachèl (28) en Jill (26). Jill speelt bij GKV (H) in het derde. Sinds 3 jaar ben ik de trotse Opa van Norah , dochter van Rachèl.

  Wat boeit jou buiten het korfbal om? (hobby's actief of passief om wat je ook maar interesseert)
  Ik vind sport geweldig en volg dan ook bijna alle sporten, vooral de Olympische spelen, Verder speel ik graag spelletjes, ga ik graag op vakantie, maak stedentripjes, ga lekker uit eten en ik ben filatelist en spaar al sinds mijn geboorte postzegels.

  Waar kan men jou in de nacht voor wakker maken?
  Haring en een broodje frikandel, maar ben ook gek op garnalen, mosselen, vis, kip of een ander goed stuk vlees

  Waarom keuze gevallen op Meervogels Física?
  Ik had besloten dat ik alleen voor een nieuwe club ging die minimaal bovenaan eerste klas of over overgangsklasse speelt . En de Meervogels, die ik natuurlijk ken van de oefenwedstrijden, Haagsche korfbaldagen, voldoet aan deze eis.  Tevens lijkt de Meervogels mij een leuke club met een talentvolle groep spelers club.

  Wat typeert Rick Nell als trainer in 3 steekwoorden?
  gedreven/ambitieus, gevoelsmens,humor,  (EP: OK dat zijn er 4 dat mag voor nu)

  Met welke verwachtingen ga je het seizoen 2019-2020 in?
  Ik wil bovenaan in het linker rijtje spelen of het overgangsklasse of hoofdklasse is.  De uitdaging is natuurlijk om er net zo een succes van te maken als met Fiks, dat betekent dus gewoon kampioen worden.

  Wat wil je nog kwijt aan de leden van Meervogels?
  Dat ik hoop dat ik net zo’n klik met ze krijg als met de leden van Fiks.

  Het Bestuur van Meervogels wens Rick een succesvolle maar vooral fijne tijd toe bij Z.K.V. D e Meervogels / Física

   

  Eric Plugge
  Persvoorlichter