• Trainers voor MV 2 seizoen 2019-2020 aangetrokken

  Met trots kan het Bestuur van Z.K.V. De Meervogels/Física meedelen dat voor het komende seizoen het in de zaal gepromoveerde 2e team zal worden gecoached door Hugo van den Berg en Peter van Duijn.
  Om alvast een 1e kennismaking te delen met de heren hieronder een kort vraag en antwoord spel zodat de achterban van onze mooie club in ieder de gezichten herkent en alvast iets over ze te weten komt.
  Wij wensen de heren veel succes in het komende seizoen en ongetwijfeld volgt nog een uitgebreidere kennismaking op termijn maar voor nu alvast heel veel succes.
  Het Bestuur van Z.K.V. De Meervogels/Física

 • 1. Op de algemene beginvragen zijn de antwoorden van Hugo:
  Mijn naam is Hugo van den Berg. Samen met vriendin en dochter wonen we in Naaldwijk. In mei 2020 gaan we trouwen. Als gymdocent sta ik voor de klas op een middelbare school. Verder heb ik altijd gekorfbald en als gymdocent hou ik uiteraard van veel sporten. Als ik zelf niet actief ben, mag ik graag kijken naar sporten. Ik hou van uitdagingen; zo heb ik afgelopen weekend de marathon van Rotterdam gelopen.

  2. Waar heb je gekorfbald(of nog) en welk team coach je nu?
  Tot mijn 20e heb ik gekorfbald bij Dijkvogels, vervolgens Die Haghe. Met Die Haghe nog tegen Meervogels gespeeld in de league. Mijn broer (EP: Kasper) speelde destijds bij Meervogels. Op mijn 25e vanwege een blessure helaas moeten stoppen.

 • 3. Wat trok je aan in De Meervogels om te gaan voor trainerschap van MV2
  In de tijd dat ik nog speelde vond ik Meervogels een vereniging waar gezelligheid en prestatie hand in hand gingen. Die uitstraling heeft de vereniging nog steeds. Dat is iets wat bij me past en waar ik graag onderdeel vanuit maak.
  Het is een mooie uitdaging om met MV2 voor handhaving te gaan in de overgangsklasse. Daarnaast hoop ik mezelf op het trainers-/coachsvak te kunnen ontwikkelen en nieuwe inzichten te verkrijgen of dingen te leren van de rest van de staf.

  4. Wat breng jij voor specifieke trainerskwaliteiten mee waarbij een MV aanhanger jouw stijl/hand uit kan herkennen?
  Als speler en als trainer kon en kan ik slecht tegen mijn verlies. Hoewel ik een Ajax-fan ben, typeer ik mezelf meer als een Feyenoord-speler; goede mentaliteit en juiste inzet. De teams die ik gecoacht straalden dat ook uit. Het begint in mijn ogen met strijd en de juiste mentale focus. Het is zonde als je op basis daarvan wedstrijden verliest. Vanuit die basis heb ik altijd geprobeerd een bepaald spel in het team te krijgen. Het type spel kan variëren. Ik hoop dat dit bij Meervogels ook gaat lukken.

  6. Wat zijn je doelen als trainer of korte/lange termijn?
  Specifieke doelen op de lange termijn heb ik (nog) niet. Ik doe graag iets, omdat ik het leuk vind. Dat geldt voor mijn werk, maar ook voor mijn vrije tijd. De spelers van MV2 gaven mij het gevoel erg gedreven te zijn en graag dingen te willen leren. Dat vind ik erg leuk en geeft me energie. Ik hoop dat de samenwerking van beide kanten prettig verloopt en dat het mooie resultaten oplevert!

 • 1. Op de algemene beginvragen zijn de antwoorden van Peter:
  Mijn naam is Peter van Duijn, 37 jaar oud en woon in Maasdijk. Komende zomer ben ik al 10 jaar gelukkig getrouwd met Rianne. Samen hebben wij 2 dochters en zijn een echt korfbalgezin.
  Ik ben docent LO en geef les op ISW Gasthuislaan in ’s-Gravenzande.

  2. Waar heb je gekorfbald(of nog) en welk team coach je nu?
  Ik ben begonnen in de jeugd van Valto en heb daar vervolgens 4 jaar in het 1e gespeeld. Daarna ben ik overgestapt naar Dijkvogels. In verband met een schouderblessure moest ik noodgedwongen stoppen. Sindsdien ben ik me meer gaan richten op coachen, waar ik altijd al ambitie voor heb gehad. Momenteel ben ik trainer/coach van CKC Maassluis A1

 • 3. Wat trok je aan in De Meervogels om te gaan voor trainerschap van MV2?
  Een mooie club met een rijke historie. Na de promotie in de zaal (en waarschijnlijk ook veld) naar de overgangsklasse willen we graag ons steentje bijdragen om door te groeien naar een hoger niveau.
   
  4. Wat is de uitdaging om met Hugo de job aan te nemen?
  We willen graag samenwerken en kunnen elkaar goed aanvullen. Door als duo te werken is er o.a. meer ruimte voor individuele training. We hebben in het 1e team van Dijkvogels samen gespeeld en zijn collega’s van elkaar geweest. Zo hebben we al veel kunnen “sparren” over korfbal en hopen dit te blijven doen om elkaar scherp te houden en onszelf te verbeteren.

  5. Wat breng jij voor specifieke trainerskwaliteiten mee waarbij een MV aanhanger jouw stijl/hand uit kan herkennen?
  Een positieve coach die zijn spelers vertrouwen wil geven. Ik verwacht veel arbeid/inzet van de spelers en ben een gedreven trainer/coach. Humor en veel variatie in trainingen vind ik ook belangrijk. Met plezier trainen zorgt vaak voor betere resultaten.

  6. Wat zijn je doelen als trainer of korte/lange termijn?
  Eerst met MV 2 doorgroeien in de overgangsklasse en mezelf ook verder ontwikkelen. Ik ben vooral van de geleidelijke weg dus op lange termijn weet ik nog niet waar ik eindig. Als ik me op mijn gemak voel bij een club wil ik daar graag aan de slag. Ik kijk uit naar aankomend seizoen.