• Verslag Kampcommissie

    Ook dit jaar hebben we weer een jeugdkamp georganiseerd voor de Meervogelsjeugd van 5 t/m 15 jaar (pupillen en aspiranten) in het weekend van 12-13-14 juli 2019

    De Kampcommissie bestaat uit Esther, Lisanne, Nomiki en Dick.

    Kampleiding buiten deze 4: Anine, Annika, Eline, Jessica, Kathe, Renske, Bram, Duncan, Lars vd W, Menno, Sander, Marcel en Bonno: alles bij elkaar 17 m/v.  

    De kamplocatie die werd bezocht was "de Beukhof" in Putten.

    De voorbereiding startten met het kiezen van het thema voor dit jaar, en dit werd: Feestdagen! Dit betekende dat achtereenvolgend Carnaval (bij het vertrek liep de leiding al verkleed rond), Pasen (zaterdagmorgen, Dierendag (zaterdagmiddag), Kerst (zaterdagavond), Oud en Nieuw (zaterdagnacht) en Koningsdag (zondag).  In groepjes gingen de leiders aan de slag om hiervoor het programma samen te stellen: en hoe creatief zijn ze dan... top. Dit betekende wel dat alle leiders voor maar liefst 6 feestdagen kleding en accessoires moest scoren en meezeulen buiten de gewone persoonlijke zaken: en ook hierin... Zeer creatief!

    Vrijdag 17.30 verzamelen voor de kids, de leiding was al ruim op tijd verkleed aanwezig

  • De B, C en D speelden het Nieuwjaarsspel, waarna er nu ook door hun afgeteld kon worden met Champagne en Appelbeignets: 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1  HAPPY NEY YEAR!! Vuurwerk er bij en daarna nog wat blijven hangen, beetje weerwolven en toen naar bed: helaas zijn zij niet zo moe als de jongsten dus af en toe "corrigerend" optreden en "boos" worden, je weet wel.

    Wekkertje bij enkelen om 04.30 want het werd tijd voor de nachtwandeling voor de oudste B’s want dit is hun laatste Jeugdkamp. In 2 groepen werden ze afgezet op het beginpunt, zo’n 7 km verderop en zo’n 2,5 uur later kwamen ze met hun tong op hun schoenen terug: hebben we ze toch nog moe gekregen yeahhh!

    Op zondag mochten de kids uitslapen, want dat doet onze Koning ook altijd (hebben we vernomen uit onbetrouwbare bron) want het is Koningsdag. Eerst ontbijten om 9.30 en gelijk je lunchpakket klaar maken en je spullen inpakken: dan pas ben je er klaar voor: de Koningsspelen.

    Daarna gaat de hele groep en de helft van de leiding het dorp in om daar de lunchpakketten om zeep te helpen en daarna het laatste spel van dit Kamp te spelen, de Koningsjacht: de achterblijvers mogen het Kamphuis en terrein opruimen en schoonmaken. Na terugkomst is het wachten op de bus: een niet zo dappere buschauffeur maakte dat we wat verder moesten lopen met alle spullen maar daarna vertrekken we weer... naar huis. Onderweg merken we dat de vermoeidheid toe slaat bij enkelen... eigen schuld want dan merk je soms iets niet...

  • Iets eerder dan gepland kwamen we weer aan bij Meervogels: Daar stonden allemaal bezorgde ouders die er zeker van waren dat hun kind ze het hele weekend heeeel erg gemist hadden: no way!!

    Bus uitruimen, de prijsuitreiking van het door het weekend heen gespeelde "Rode Draad" spel, kregen de Kampgangers een kleine herinnering (opvouwbare frisbee) aan het Kamp en uiteraard de Groepsfoto maken.

  • Aan de reakties die mondeling, via mail en WhatsApp binnen kwamen heeft onze Jeugd weer een mooi weekend beleefd: dit is dank zij de 17 leiders die zich allemaal voor 200% ingezet hebben, tijdens het Kamp maar ook in de voorbereidingen, en voor wie geen moeite te veel is geweest.

    Thnxs mensen: Meervogels is erg blij met jullie en wij zijn trots op jullie!!

    De Kampcommissie,
    Esther, Lisanne, Nomiki en Dick