• Meervogels D1 wint van TOP D1 EN HOE

  Meervogels D1 – TOP D1


  Dit was alweer de 3e ontmoeting met de ploeg uit Sassenheim. Daar waar de 1e veldpot thuis nog een kleine nederlaag met zich mee bracht, zo was nederlaag uit wat forser.

  Wonderen werden er niet verwacht maar het was vooral "kijken waar we staan" wat coaches Peter en Esther vooraf bezighield.

  De wisselvalligheid is nog wel een dingetje, nipt verloren in Wormer leidde tot de verwachting dat er vorige week wat punten konden worden opgehaald bij KZ maar die illusie werd al snel de grond ingeboord nadat een 1-0 voorsprong werd omgetoverd- en dit keer door Voldemort - in een 1-8 achterstand.

  De winstpunten aan onze kant lagen vooral in de dameshoek. De lengte en daarmee grotere kans op een goede afvang zou moeten verbloemen dat er bij TOP wat meer korfbal slimmigheden waren. Daarom stond TOP wellicht 2e en wij ook (van onderen dan he)

  Daarentegen waren de uitslagen van TOP nou ook niet overweldigend te noemen en was het enkel tegen laagvlieger Tempo een simpele zege.

  Al met al vooraf  al een meer dan interessante ontmoeting in onze eigen Veur hal. Wat onwennig nog boven plaatsnemend garandeerde ras supporters Michael en Sylvia dat we om 9.00 ontspannen de wedstrijd konden aanschouwen, ja ontspannen korfbal kijken ....yeah right.

  Goed kijken wat de openingsfase ons gaat brengen en we moeten zeggen dat het spelbeeld in het geheel niet overeenkwam met de stand op de ranglijst. In de 1e 5 minuten is het zo dat de “onzen” 70%  balbezit hebben ten opzichte van TOP met 30% (anders kom je niet op 100% haha).

  Het is dan ook niet geheel onverdiend dat we na ruim 3 minuten op een 1-0 voorsprong komen als Aaliyah ons op een 1-0 zet.

  De verdediging doet goed werk maar de aanval is in het begin iets te snel de bal weer kwijt waardoor een geen goede aanval meer op kan worden gezet. TOP heeft in de 1e 5 minuten slechts 1x kunnen aanleggen van achter de korf dus helemaal prima dit begin. Maar zoals gezegd vorige week was het ook 1-0 voor en toen vielen de wielen van de wagen.

  Het enige waar TOP ons pijn deed, of liever gezegd dat we ons zelf pijn deden, was in de 3 meter rondom de korf. Dat waren de slimmigheden waarover de coaches vooraf spraken en waarbij de dames en heren vaak ook slim uitstapten. Het leidde tot de – tot dan toe – onverdiende gelijkmaker in de 6e minuut.

  Maar goed een ploeg als de D1 van vandaag is niet voor 1 gat te vangen en binnen een minuut hadden wij de schade al hersteld. Het was Medina die via een korte kans en de slimmigheid bij de stip voor de 2-1 zorgde en was vooral “TOP kijkt er na en kan niets doen”.

  Jammer is het dan dat we zelf TOP in het zadel helpen als we een vrije bal voor ons (in de verdediging) niet goed uitspelen omdat we “binnen afstand” staan. Bal naar TOP en je zult net zien dat de gelijkmaker dan valt…grrrr voor de 2-2.

  Maar laten we wel wezen, zo halverwege de 1e helft, het is een wedstrijd waar Meervogels zijn mannetje staat (ok genderneutralen onder ons…ook hun vrouwtje staat) en er volgen een paar aanvallen waarbij de selectie S1/S2 jaloers op kan zijn.

  Onder het motto “lukt het niet in 1x dan nog een x proberen” gaat de bal pijlsnel van de verdediging naar de zijkant van de aanval. Dit is het teken voor de middenspeler om naar de korf te rennen en als de pass dan op tijd komt is het “alleen” nog maar afmaken.

  De combi Aaliyah en Romain oefent dit 2x en TOP weet niet wat er gebeurd als hun verdediging uiteen gerukt wordt, maar als ze denken dat ze het snappen hebben we een andere variant die nog mooier was. Aaliyah is de aangever en in de loop wordt Silke gevonden die echt geen mm over heeft voordat ze de bal loslaat en hoe mooi is het als deze binnen valt.

  De supporters staan op de banken, de coaches glunderen en het dak gaat er zowat af in De Veur en dan moet je echt hoog springen hoor, wauw wat een prachtige treffer.

  Maar goed even de koppies erbij want er zijn nog 10 minuten te spelen in de 1e helft en je staat “maar” met 3-2 voor en dat is…..grrrrrrrrrr daar valt de 3-3 en weer worden we verrast als we meer oog voor de bal hebben dan voor de tegenstander.

  Nu vooral goed blijven opletten en de 1e  periode graag goed afsluiten luitjes. Euhh ik zeg dus “goed” afsluiten maar jullie vertalen dat in “fantastisch” afsluiten.

  In de laatste 9 minuten wordt er een spel ten toon gespreid – ok te moeilijk even opnieuw. In de laatste 8:40 (ja de tijd tikt door) laat Meervogels D1 niets heel van de ploeg die op papier de betere zou moeten zijn.

  Het is een lust voor het oog als we aanval op aanval opbouwen maar, ook niet geheel onbelangrijk, ook goed afronden.

  Milou is het nu die de diepte in wordt gestuurd en prima afwerkt voor de 4-3 en we / jullie zijn op stoom zeg. We komen in de laatste paar minuten en Peter vind het nodig om een time-out te vragen.

  Nu weet ik niet wat hij zei maar het werkt in ieder geval zeg. Youri pakt het als 1e op als hij met een prachtig afstandsschot de stand op 5-3 brengt en we komen in de laatste 1 minuut aan en dat is lekker als je dan met 2 punten voorsprong aan de thee/limonade etc gaat lurken.

  Euh nou nee beste correspondent, dat gaat niet gebeuren moet de  ploeg gedacht hebben….OF moet misschien Romain gedacht hebben. Het lukt namelijk jongeheer Nijenhuis namelijk om in die laatste minuut nog een stip te scoren en van afstand raak te schieten voor dat de scheids het welletjes vind.

  Het is een kakafonie van geluid als de spelers onder luid gejuich het veld verlaten en het zijn vooral de vele ouders, supporters en vele neutrale supporters die toch kalmte moeten worden bedaard. Wat een spektakel zeg vooral in de laatste minuten, pff even bijkomen hoor.

  We wrijven in onze ogen en kijken nogmaals, “we spelen thuis toch”??? ja en met 7-3 is daar niets geks aan gezegd…de kanjers van de D1 staan lekker voor en nu de thee/limonade drinken want jullie zijn er nog (lang) niet.

  Dan is het altijd maar even kijken hoe de ploeg de kleedkamers uit komen -ja voetje voor voetje bij de bijdehantere onder ons - maar jullie snappen wat ik bedoel.

  Hebben jullie de zenuwen onder bedwang of gaat TOP een tandje bij zetten, wie gaat er het beste en eerste scoren?

  Nou de vraag stellen is hem beantwoorden en heel snel weet Medina met een vrije bal de zenuwen weer meer te kalmeren. Slim en handig weet ze de open kans te benutten en we staan op +5 met de 8-3 en laat de klok maar snel doorlopen a.u.b.

  Dan helaas weer de foutjes die we in de beginfase van de 1e helft ook hadden maar nu worden ze gelijk afgestraft in tweevoud. Te gemakkelijk laten schieten van 2 meter en een vrije bal die we onnodig weggeven leidde tot de 8-5 en opletten geblazen want er staat nog 20:21 op de klok.

  TOP legt op dat moment iets meer energie in de wedstrijd en dan is het tijd voor een nieuwe time-out voor de onzen want we moeten op scherp gezet worden.

  Ja en je kan piemelen wat je wil of lullen hoe je het ook wil noemen – o verhip een verslag voor de kids  , nou ja het staat nu geschreven al – maar ook deze werkt want een minuut later is het Romain die doeltreffend is vanuit het centrum en ringloos de  9-5.

  Ai, ai, ai want weer vallen er twee TOP doelpunten. We springen te enthousiast in en zijn te laat met herstellen en even later een stip tegen die we niet hadden moeten tegen krijgen ( nee niet de scheids maar onze eigen fout) en dan komt TOP wel erg dichtbij met de 9-7 en dan zijn 13:01 nog te spelen wel erg lang hoor (hellup).

  De minuten kruipen dan voorbij en je weet eigenlijk wel , wie er nu scoort die gaat waarschijnlijk de punten binnenhalen. De vraag is komen wij op +3 of komt TOP op +1.

  De spanning is te snijden, menig supporter kan het niet meer aan en gaat richting kantine of slaat de handen voor de ogen als de bal weer net over onze korf heen rolt.

  Ik wil bijna vertellen “nog 10 minuten te gaan” maar schrijf gelukkig wat anders. Romain is het, die met een keurige wegtrekbal, de stand op 10-7 zet en de koppies van de Sassenheimers gaan zakken tot onder de knieën zowat.

  En ja hoor, we hebben ze op hun knieën want als Romain even later een stip maakt,  het was wederom net als in de 1e helft een overtreding op de kwikzilvere Joey, en de stand op 11-7 en dat met 8:58 te gaan, ik zou zeggen …zet de fristi maar koud we komen eraan.

  Daarna kan je pas zien waartoe deze ploeg in staat is als de spanning er een beetje af is. Dylan vanaf de zijkant (hmm beetje lopen maar scheids ziet het niet dus uitpakken) voor de 12e en even later wederom Van Bommel jr met een stip voor de 13-7, WTF ..ja Wat Te Fantastisch  we staan er 6 voor en het einde is nabij.

  TOP scoort nog weliswaar 2x , mist nog een stip maar omdat wij via Romain uit de beweging ook nog een keer scoren vindt de scheids het na 14-9 wel welletjes.

  De spelers vallen elkaar in de armen, de coaches worden opgetild en worden De Veur rondgedragen en een enkeling vraagt stiekem of het echt zo is. Ja natuurlijk en weet je wat  HET IS NOG DIK VERDIEND OOK !!!

  Meervogels D1 – TOP D1  14-9 en een dikke vette BAM.

  Heerlijk om die koppies te zien genieten en nu dat jullie de smaak te pakken hebben zou ik vooral zo doorgaan de komende weken, laat de punten regen maar komen.

  Gefeliciteerd kanjers en geniet er maar van.

  Een anonieme supporter

  Treffers van:  Romain (6), Dylan en Medina (2), Youri, Silke, Milou en Aaliyah (1)

  Euh spelletje vier op een rij ?