• Meervogels verwelkomt Annelies de Roosz

  De spelerscarrousel draait op het einde van het korfbalseizoen op volle toeren en daar kunnen wij ieder jaar weer van wakker liggen maar het is niet anders. Spelers die op het laatste moment besluiten toch elders hun geluk te beproeven of simpelweg 2 voor 12 opzeggen.

  Maar de andere kant van de medaille is ook dat een speler of speelster dan naar Z.K.V. De Meervogels. komt  Op de laatste dag van onze transferwindow zijn wij dan ook erg blij om te kunnen meedelen dat de selectie van Meervogels wordt versterkt door Annelies de Roosz.

  Annelies stelt zich voor aan onze leden in woord en zal zeker van zich laten zien in gebaar in de komende seizoenen. Wij wensen Annelies enorm veel plezier en successen toe bij Meervogels.

  Welkom Annelies en tot op het veld / in de zaal

  Eric Plugge

  -----------------------------------

  1. Stel je zelf eens voor..

  Ik ben Annelies de Roosz, 20 jaar en ik woon in Bleiswijk samen met mijn ouders, broer en hond Bobbie. Ik heb sinds een aantal maanden een vriend, hij voetbalt nog vaker in de week dan dat ik korfbal. We houden allebei erg veel van sporten.  

  2. Hoe ziet je korfbal carrière eruit tot nu toe?

  Ik ben begonnen met korfballen in de F’jes. Ik wilde eigenlijk liever op hockey, maar omdat mijn moeder vroeger bij Meervogels heeft gekorfbald wilde ze dat ik graag ook even bij de Weidevogels in Bleiswijk zou gaan kijken. Zo gezegd, zo gedaan, ik was na 5 minuten meedoen verkocht en wilde niets anders meer. Nu, ongeveer 14 jaar later speel ik in de senioren bij Weidevogels. We zijn het afgelopen seizoen met het tweede gepromoveerd in de zaal, ondanks de Coronacrisis. Ik heb mijn hele leven al bij de Weidevogels gespeeld.

  2. Werk of studie?

  Ik studeer HBO-Rechten aan de Hogeschool Leiden en ik zit op dit moment in mijn derde jaar. Ik loop hiervoor stage bij DAS Rechtsbijstand in Zoetermeer en ik kan hier in de zomer ook blijven werken. Wat ik uiteindelijk wil gaan doen, weet ik nog niet.  

  3. Wat voor gevoel had je bij de 1e “proef” training waardoor je de stap hebt gemaakt?

  Allereerst vond ik de spelers ontzettend aardig en iedereen stelde zich meteen voor. De training vond ik leuk en het gevoel was gewoon goed. Het scheelt ook dat ik al vaak genoeg tegen Meervogels heb gespeeld en ook in Zoetermeer op school heb gezeten dus er al een aantal ken. 

  4. Wat zijn je ambities op korfbal gebied voor de komende periode?

  Ik wil de komende periode mezelf zo goed mogelijk ontwikkelen om het maximale uit mezelf te halen. Ik hou ervan om mezelf uit te dagen.  

  5. Hoe kom je de Coronatijd door zonder feestjes / festivals / uit eten ..etc?

  Het scheelt dat ik 32 uur stageloop (vanuit huis) en daarnaast veel aan school moet doen. Maar verder probeer ik vijf keer in de week te sporten, ik lees veel, loop veel met de hond en facetime met vriendinnen. 

  6. Wat is je handelsmerk als speelster?

  Mijn handelsmerk is dat ik vrij allround ben, waarin ik sterk kan verdedigen en aanvallend mee scoor. Maar ook regelmatig in kan snijden en mee vang onder de paal. Ik ben altijd erg gedreven om te winnen. Het allerleukste aan korfbal vind ik om een ander vrij te spelen en te laten scoren.

  7. Waar kijk je naar uit bij Meervogels?

  Ik heb heel erg veel zin in het nieuwe seizoen, zeker omdat het afgelopen seizoen zo abrupt is geëindigd. Ik kijk vooral uit naar de wedstrijden maar ook de gezelligheid daarna. Daarnaast lijkt het me ook erg leuk om met andere spelers te gaan trainen en te spelen. Ik denk dat ik hier ook veel van kan leren.

  8. Wat ga je straks als 1 van de eerste dingen doen als de maatregelen versoepeld worden?

  Met vrienden afspreken, uiteten met mijn vriend en waar ik vooral niet op kan wachten is om weer uit te mogen gaan (Wie gaat er mee naar Annabel in Rotterdam?).

  9. Wat wil je nog kwijt aan de MV achterban?

  Ik heb ontzettend veel zin om weer te mogen korfballen en ik hoop dat we er een mooi seizoen van kunnen maken met zijn allen!