• Speelster Selectie Meervogels positief getest op Covid 19 en dan...

  Helaas ontkomt ook Z.K.V. De Meervogels niet aan de gevolgen van het Covid-19 virus zoals inmiddels is gebleken.

  Vandaag is ons ter ore gekomen dat een speelster van de selectie van Z.K.V. De Meervogels positief is getest. Gevolg van deze positieve test is dat de speelster alsmede haar huisgenoten de komende twee weken in quarantaine gaan.

  Daar er gisteren een oefenwedstrijd is geweest tegen Refleks is ook deze korfbalvereniging op de hoogte gebracht en zijn ook de scheidsrechters die de wedstrijden hebben geleid geïnformeerd.

  Vandaag is ook contact opgenomen met de GGD om de richtlijnen nogmaals bevestigd te krijgen hoe met deze situatie om te gaan.

  Alle betrokkenen vanuit de Z.K.V. De Meervogels selectie zijn vriendelijk doch dringend verzocht zich zo snel mogelijk te laten testen. De 1e testen zullen morgen (zaterdag 15 augustus) al plaatsvinden.

  Verder is het Bestuur van Z.K.V. De Meervogels in een spoedzitting de gangen nagegaan van de betrokken speelster waaruit blijkt dat de besmetting afgelopen zaterdagavond heeft plaatsgevonden.  

  Ook  is gekeken waar de speelster zich binnen de hekken van ons terrein vanaf zaterdagavond heeft bevonden en is met de betrokken teams contact gezocht. De betrokken speelster is op het hart gedrukt haar overige contacten na te gang en zo een ieder op de hoogte te brengen met wie zij in contact is geweest.

  Het is duidelijk dat het Bestuur deze besmetting ten zeerste betreurd. Spelers en speelsters van o.a. de selectie van Z.K.V. De Meervogels zullen niet eerder het sportterrein van onze vereniging betreden voordat zij individueel zijn getest en deze test uiteraard negatief is uitgevallen.

  Met het vrijwillig– maar gezien het bovenstaande – noodzakelijk laten testen van de spelers/staf en een ieder die na zaterdagavond op het terrein van Z.K.V. De Meervogels in contact is geweest met de speelster in kwestie wordt voorkomen dat het virus verder wordt verspreid.

  Uiteraard blijven de algemene RIVM richtlijnen van kracht zoals onder andere het thuisblijven bij klachten  alsmede de 1.5 meter.

  Voorts zullen er diverse maatregelen blijvend genomen worden om het veld en de kantine “schoon” te houden. Het gaat hierbij dan niet direct om looplijnen bij het veld maar vooral om het beschikbaar blijven stellen van ontsmettingsmiddelen.

  En als allerbelangrijkste willen wij benadrukken om vooral het gezonde verstand te blijven gebruiken en uiteraard niet alleen binnen de lijnen van onze vereniging.

  Wij gaan er vanuit dat door deze snelle en gecombineerde efforts van selectie/staf en Bestuur het bij deze besmetting blijft.

  Wij kunnen begrijpen dat er nog de nodige vragen zijn, deze kunt u richten aan Bestuur@zkvdemeervogels.nl

  Namens het Bestuur

  Eric Plugge

  Persvoorlichter Z.K.V. De Meervogels