• Erelid Dicky Gerk – de Vries overleden

  Het bestuur van ZKV de Meervogels ontving deze week het bericht dat ons Erelid Dicky Gerk op 3 December jl. op de leeftijd van 81 jaar is overleden. Wederom is één van de steunpilaren van onze club uit ons midden.

  Als ik aan Dicky denk is het onoverkomelijk om in de tijd terug te keren naar het eind van de zestiger jaren van de vorige eeuw. De Meester Bayleschool aan het van Duvenvoordepad in Palenstein was dé korfbalschool van Zoetermeer. In de 6e klas van de MBS (niets geen groep 1 tot en met 8...) onder andere Ed en ondergetekende en Dicky was Juf Dicky van de 1e klas. Van maandag tot en met vrijdag want op Zaterdag op ons veld gewoon Dicky. En dat paste perfect bij haar no-nonsense uitstraling en instelling.

  Speelster in de top van Meervogels, maar als jeugdtrainster heeft ze aan de basis gestaan van veel topkorfballers die Meervogels heeft voortgebracht. Onder andere Tymo leerde de eerste beginselen van het korfballen onder haar leiding. Schoolkorfbal was een andere grote interesse, menig lid heeft ze binnengehaald voor onze club.  En stond daarmee mede aan de basis van de enorme sportieve groei van De Meervogels.

  Daarnaast bestuurslid met altijd een positieve, maar ook kritische instelling. De jeugdleden van onze club, daar lag zonder meer haar hart. In alle jaren daarna altijd op het veld en in de zaal te vinden, bij de wedstrijden van haar eigen zoons Casper en Dennis, en daarna natuurlijk weer bij haar kleinkinderen. Supporter van Meervogels: zo schreef Casper, en daar is helemaal niets te veel mee gezegd.              

  Dag Dicky: vriendelijk, altijd een goed woord en belangstellend. Bedankt en rust zacht.

  Ruim 5 jaar na afscheid te hebben moeten nemen van Adri is er voor Casper en Dennis, hun partners en de kleinkinderen helaas weer een moment van terugkijken aangebroken.
  De leden van de Meervogels leven mee met jullie.

  Het afscheid van Dicky vindt vanwege de huidige maatregelen in een beperkte kring plaats. Zie de rouwkaart op de website voor meer gegevens om het afscheid bij via een livestream bij te wonen.

  Voor het bestuur en namens de leden van ZKV de Meervogels,
  Joep Buitink, erevoorzitter