• Contract Rick Nell eindigt na seizoen 20-21

  Aan de samenwerking tussen oefenmeester Rick Nell en Z.K.V. De Meervogels zal aan het eind van het seizoen 2020-2021 een eind komen.

  In een constructief onderhoud tussen Rick en de Technische Commissie bleek dat er onvoldoende draagkracht aanwezig is om nog aan een 3e seizoen te beginnen.

  Rick Nell deed zijn intrede in het seizoen 2019-2020. In de hoofdklasse was er sprake van een moeizame start maar een overwinning in en tegen Heerenveen en een nipt verlies tegen – toen nog in de Korfbal League spelend – Tempo gaf hoop op een langer verblijf in de hoofklasse.

  In het zaalseizoen 2019-2020 was er lange tijd hoop op promotie naar de hoofdklasse. Een bittere nederlaag in de topper tegen Pernix gooide echter in de 10e wedstrijd van de zaal roet in het eten en kwam een week later de competitie volledig stil te liggen.

  Met de nodige versterkingen werd wat onwennig begonnen aan seizoen 2020-2021. De voorbereiding was namelijk anders dan andere jaren.

  In de 1e wedstrijd tegen hoogvlieger Tempo werd in de dying seconds een hard bevochten overwinning binnen gesleept. Ook de 2e wedstrijd (Rohda) werd in winst omgezet. In de topper tegen de oude werkgever van Rick (Fiks) werd bijna een resultaat geboekt na een schier onmogelijk goed te maken achterstand.

  Na 6 wedstrijden stond het 1e met 6 punten  in de buik van de hoofdklasse en bleek de wedstrijd in Wormer tegen       Groen Geel voorlopig de laatste van het seizoen 2020-2021.

  Rick gaf desgevraagd aan “nog nooit zo een moeite had gehad met origineel en inventief te kunnen trainen als gevolg van de steeds veranderde overheidsmaatregelen rondom Covid-19”.

  Verder gaf Rick aan begrip te hebben voor het besluit zeker na “een tweetal sukkel jaren waar je niets af kon maken”.

  Namens het Bestuur wordt Rick enorm bedankt voor zijn inzet sinds zijn komst naar Z.K.V. De Meervogels. Het is te hopen dat er in ieder geval nog wat veldwedstrijden kunnen worden gespeeld om Rick op een gepaste manier te bedanken voor zijn inzet in de afgelopen twee jaar.