• Deel 5 Sponsor in the spotlight DOM

  Stel je zelf eens voor

  Mijn naam is Sylvain Gfeller (48) opgegroeid in Den Haag en zoals veel Hagenaars verhuisd naar Zoetermeer. Ik heb de Zwitserse nationaliteit, hou van Indonesische rijsttafels en werk voor een Duits bedrijf, maar voel me vooral gewoon Nederlander! Ik ben alweer 24 jaar samen met Anouk. Zij heeft de Nederlandse nationaliteit, maar is geboren en opgegroeid in Zwitserland en spreekt het liefst haar eigen taal Frans, zelfs in haar slaap! In mijn spaarzame vrije tijd speel ik af en toe een uurtje padel veelal met vrienden van de korfbalvereniging en ben graag in de tuin bezig, beide het liefst als het niet regent. Al vanaf 1997 ben ik werkzaam bij DOM Nederland en sinds 2016 als directeur. De naam DOM heb ik niet zelf bedacht, want dat zou niet zo slim zijn 😊

  Wat is de binding van DOM met Z.K.V. De Meervogels?

  Mijn broers (Laurence en Rainier) en zus (Juliette) hebben zelf bij Meervogels gespeeld en hebben ook hun kinderen enthousiast gemaakt voor de sport. Zo lopen er inmiddels best wel veel Gfellers rond in diverse MV teams. Ik kan me herinneren dat ik vroeger geld moest betalen om mijn zus te zien spelen. Veel geld heeft het me niet gekost, want vroeger had ik weinig interesse voor korfbal. Sindsdien is er veel veranderd, behalve De Veur, want die is al 30 jaar hetzelfde gebleven.. Nu kan ik genieten van wedstrijden van mijn 2 kinderen, maar ook van mijn neefjes en nichtjes die actief korfballen en heb ik inmiddels spijt dat ik niet vaker op de tribune naar Juliette heb gekeken, want haar team speelde ook toen op geen kinderachtig niveau. Op dit moment speelt (traint) onze dochter Estelle (22) in het tweede en tot vorig seizoen mijn zoon Julien (18) in de A1 bij onze club. Samen met mijn vrouw Anouk helpen wij af en toe als gastheer/ vrouw in de kantine.

  Waarom vind je sponsoring zo belangrijk?

  Sponsoring voor de sportvereniging doe ik voornamelijk vanuit maatschappelijk oogpunt. Soms krijgen wij van onze re-sellers het verzoek een evenement of goed doel te sponsoren, dan wegen de commerciële belangen iets zwaarder.

  Kan je wat meer vertellen over DOM?

  DOM Security is van origine een Duits bedrijf, vernoemd naar de DOM Kathedraal in Keulen en is actief in heel Europa en delen van Azië. DOM produceert cilindersloten en toegangscontrole systemen voor woning en bedrijf. Dit wordt verkocht via de groothandel voor de bouw, maar ook via security (web)shops en integratiepartners. Denk bijvoorbeeld aan een veiligheidscilinder in je eigen voordeur die je met een “domme” sleutel op slot draait, of een “slim” slot die je open doet met je smartphone. Oplossingen voor de zakelijke markt zijn naast toegangsbeheer in de cloud ook toegangsoplossingen geïntegreerd in een bestaand gebouw beheerssysteem, betaalsysteem of integratie met biometrische toegangscontrole.

  Voor de medewerkers in een kantoorpand is het niets meer of minder dan een key-card  aan een koortje waarmee iemand zijn/haar toegewezen deur kan openen en hiermee bijvoorbeeld ook kan betalen in de bedrijfskantine. Kijk voor informatie op www.dom-security.com/nl

  Als je interesse hebt in techniek, hou ook onze vacatures op de site in de gaten of kijk op mijn linkedin:

  https://www.linkedin.com/in/sylvain-gfeller-bbabb15/

   

  Hoe heeft de Corona tijd DOM geraakt / Hoe zie je de (nabije) toekomst?

  Op de werkvloer hebben wij best wel onze uitdagingen moeten incasseren. Van diverse ziekte en quarantaine gevallen tot aan het verlies van een gewaardeerde medewerker. Als pleister op de wond heeft deze crisis onze bedrijfsdoelstellingen nog niet dwars gezeten. We hebben door extra voorraad en beschikbaarheid de tekorten vooralsnog kunnen beperken. In 2020 hebben wij qua bedrijfsresultaat ons beste jaar ooit gehad en ook het eerste kwartaal dit jaar zien wij nog geen tekenen van neergang. Wat de komende maanden ons nog te wachten staat blijft onzeker. De duur van de huidige beperkingen, gestegen grondstofprijzen, beperkte aanlevering van PCB’s (chips) en gestegen logistieke kosten vanuit Azië zijn voor ons spannende ontwikkelingen. Wat ook niet bepaald helpt is een schip wat onlangs overdwars vast kwam te staan in het Suezkanaal..  

  Welk advies heb je voor ondernemers die in de Corona tijd het hoofd boven water houden of die willen beginnen?

  Om je hoofd boven water te houden kan een zwemvest je redding zijn. Dat zwemvest zijn voor mij de mensen om me heen, je team. Probeer je waardevolle mensen tijdens een crisis koste wat kost te behouden. Als de markt weer aantrekt, heb je ze keihard weer nodig en zijn zij het die het onderscheidende verschil kunnen maken.

  Wat wil je nog kwijt aan Z.K.V. De Meervogels

  Ik hoop dat alle spelers van MV die door alle beperkingen hun speelritme en misschien zelfs motivatie zijn kwijtgeraakt hun interesse behouden en zodra het weer kan hun drive voor het korfballen weer kunnen herpakken, al is het in eigen belang, want wat missen wij de spanning van de wedstrijden, jullie passie en strijdlust om te willen winnen!