• Het verslag van de open dag!

    Voor onze open dag op zaterdag 22 mei, hielden we een week lang het weerbericht in de gaten. Naarmate de dag dichterbij kwam, werd dat helaas alleen maar slechter...

    Toch zijn we op zaterdag met een kleine 40 vrijwilligers aan de slag gegaan om alle voorbereidingen te treffen en om de kinderen te begeleiden met alle activiteiten. De opbouw-ploeg stond in de stromende regen de korfbalpalen en tenten op te zetten. En de muziek werd naar buiten verplaatst. Bij het hek werd iedereen vriendelijk onthaald en kregen nieuwe ouders een duidelijke uitleg wat hun kinderen deze dag konden verwachten.

    Hoe gaaf was het om te zien dat vanaf half elf het veld volstroomde met heel veel kinderen, ondanks de aanhoudende regen. Een deel van de selectie, jeugdtrainers en B & C jeugd stonden klaar om de kinderen kennis te laten maken met ons leuke korfbal spelletje. Aan de hand van een "BINGO-kaart" waarop je activiteiten kon afvinken, probeerden ze verschillende korfbal schot oefeningen. Na de clinics speelden ze een wedstrijdje en tot slot werd er nog even geoefend met de echte korfballers.

    Onze meiden uit de C zorgden gedurende de dag voor het uitdelen van limonade, water, pannenkoeken, appels, ontbijtkoek en tomaatjes. Dit alles werd mede mogelijk gemaakt dankzij de sponsoring van Hoogvliet, de Goudreinet,'t Stoepje en de moeders die thuis pannenkoeken hebben staan bakken. Ook waren er heerlijke cakes gebakken, die ook goed smaakten bij een kopje koffie of thee. De dames van de socials hebben ervoor gezorgd dat er leuke beelden zijn gedeeld van deze geweldige dag.

    Voor de vrijwilligers werd een heerlijke lunch verzorgd door Jolanda Haaring; ze had wraps met Thaise vulling gemaakt en gezonde pitabroodjes met kip en groente. Dit werd door de vrijwilligers enorm gewaardeerd!

    Na afloop vertrokken de kinderen met een lach op hun gezicht. Het grootste compliment dat de organisatie kan krijgen!

    Al met al kijken we terug op een zeer geslaagde open dag. Hou de socials in de gaten voor foto's.

    Kinderen die geen lid zijn van Meervogels mogen de komende drie weken op woensdag meetrainen om te kijken of zij ook willen gaan korfballen.