• Verslag Fietspuzzeltocht van 27 juni

  Op 22 april hadden wij met het team van de gastvrouwen/heren een online-meeting. Het werd al duidelijk dat de versoepelingen eraan zaten te komen. Wij wisten uiteraard nog niet precies hoe en wat maar Petra C. gaf aan dat het misschien wel weer tijd werd om een aantal gezellige evenementen te organiseren waardoor na ruim een jaar corona-ellende het clubgevoel misschien weer een beetje terugkwam. 1 van de ingebrachte evenementen was de fietspuzzeltocht. Voor een aantal onder ons een bekend fenomeen, voor een aantal anderen totaal onbekend.

  Uiteindelijk hadden Frank, Yolanda en Fabiola zich gemeld om de fietspuzzeltocht te organiseren.

  Eddy Reuvekamp heeft dit jaren lang georganiseerd en het was altijd een succes. Dus wilden wij kijken of wij dit weer in het Meervogelsleven konden roepen.

  Wij (Frank en Yolanda) hadden al snel een leuke route gevonden. Wij zijn een aantal keer bij elkaar geweest, hadden de tocht met z’n 3-tjes gefietst, leuke foto’s gemaakt en vragen verzonnen. En prompt was de route klaar. Frank en Yolanda hebben hem uiteindelijk 4 x gefietst om te kijken of er geen veranderingen of afsluitingen waren. Het werd nog even spannend in de 2e Stationsstraat, die was afgesloten, maar op de vrijdag voor de grote tocht was hij weer open. Fabiola heeft op zaterdag voor de tocht nog 1 x gefietst om logo’s van ons mooie cluppie op te hangen. Ook toen ging alles goed en kon de tocht wat ons betreft starten. De Golden Mothers hadden 1 logo al op zaterdag ontdekt. Die was voor de dames dus makkelijk te vinden.

  Wij hadden al een hoop aanmeldingen, in totaal hadden we 15 teams, het ene team wat groter dan het andere team. Oud-gedienden die mee deden, de selectie bijna compleet aanwezig, het derde wat er enthousiast bij was en nog veel meer teams.

  Anouk en Sylvain Gfeller hadden aangeboden om op de tussenstop te zitten en aan iedereen een flesje water, een stukje fruit of een mars of snicker uit te delen.

  Het weer zat ook mee, het was zelfs warm. Maar om 11.55 ging het eerste team van start, “De Eetclub”. Daarna om de 5 minuten (ongeveer) het volgende team. Iedereen nog even op de foto, de traditie van Sjoukje Reuvekamp die we ook in ere hebben hersteld.

  Om 13.15 startte team “Zooitje ongeregeld” als bezemwegen en waren alle teams onderweg. Toen begonnen onze mobieltjes te rinkelen, de teams moesten de zoekfoto’s naar ons toe appen. Gelukkig hadden wij de taken goed verdeeld. 3 mobiele nummers beschikbaar. Wij hebben ontzettend gelachen. Wij kregen af en toe waanzinnig leuke foto’s toegestuurd. Ook was er 1 team wat de hele tocht door zijn naam bleef veranderen. 1 team is nooit verder gekomen dan ongeveer de helft van de tocht……maar het allerbelangrijkste was dat iedereen ontzettend positief was en nog belangrijker het onderling ontzettend gezellig hadden.

  Alle foto’s die wij doorkregen van de teams hebben wij bijgehouden op een mooi overzicht wat Frank had gemaakt. Het ene team was wat creatiever dan het andere team. Zo hadden de dames van de selectie besloten om bij iedere foto een dame neer te zetten zodat ze konden aantonen dan ze er echt waren geweest. Team 1 van de herenselectie ging alleen maar gezellig fietsen, terwijl Lars en Bonno (team 2 van de herenselectie) op zoek gingen naar de foto’s. Ook dit was natuurlijk een hele creatieve oplossing.

  Na 3 uur kwamen de eerste teams binnen. Wij hadden besloten om niet op tijd en punten te rijden. Dit was weer de 1e keer dat de tocht der tochten tot stand kwam. Eerst maar eens zien hoe het allemaal ging. Dan gaan we de volgende keer weer voor de echte prijzen.

  Alle reacties waren positief. Iedereen had enorm van de tocht genoten. En het meest wat wij gehoord hebben is hoe mooi Zoetermeer is en wat je daar heerlijk kan fietsen. Wij hadden ervoor gekozen om zo min mogelijk lastige verkeerssituaties op te zoeken wat als resultaat had dat er op de hele tocht van 28,8 kilometer maar 3 stoplichten waren.

  Uiteindelijk waren alle teams binnen (na half 6) het team Astrid en haar schatjes of slaven of onderdanen of weet ik veel hoe ze tijdens de tocht allemaal voor naam hadden gehad, kwam als bezemwagen binnen.

  Bijna alle teams moesten ook nog op een korf schieten. 10 ballen erin en dat in de kortste tijd. Tosca (De Eetclub) lag lang op kop met 30 seconden, maar de damesselectie nam de eer uiteindelijk over om binnen 29 seconden 10 ballen raak te schieten. Iris was lekker op dreef…..

  Petra C. had Eddy Reuvekamp benaderd met de vraag of Eddy een bijdrage aan de dag wilde leveren. Tenslotte was Eddy de Nestor van de fietspuzzeltocht. Eddy wilde dit heel graag doen en vond het leuk dat hij hierbij betrokken werd. Eddy heeft de hele tocht van te voren te voet afgelegd. Niet verkeerd voor een 80 jarige denk ik zo. Ook tijdens de tocht was Eddy op de route te vinden en deelde een stempel uit aan de passerende teams.

  Het is ook een traditie dat Eddy na de rit met de teams de route nog even doorspreekt. Dit was voor Eddy best wel even een emotioneel gebeuren. Helaas vanwege het voetbal van het Nederlands elftal was er niet genoeg tijd om de hele tocht door te spreken, maar Eddy is een heel eind gekomen.

  Wij hadden toch nog een soort van prijsuitreiking gepland. Er was een grote beker aanwezig waarin enveloppen zaten met alle teamnamen. Eddy heeft de enveloppe eruit gehaald, zal je zien, het team wat het minste heeft gefietst kwam als winnaar uit de bus, Herenselectie 1, maar sportief als ze zijn hebben zij hun “prijs” overhandigd aan Lars en Bonno omdat die namens de herenselectie de hele tocht hebben gefietst en ook  nog een heleboel foto’s hebben gevonden.

  Er was ook een originaliteitsprijs voor het team wat de leukste teamfoto had ingestuurd. Deze prijs ging naar de Golden Mothers.

  Toen was het tijd voor de voetbal en de BBQ die we ook geregeld hadden. Een aantal deelnemers die niet persé voetbal wilde kijken gingen aan de slag om het vlees te bakken voor iedereen. Het weer was ondertussen ook compleet ongeslagen en sommige van ons waren letterlijk en figuurlijk nat tot aan de onderbroek (Boaz).

  En dan komt er echt een einde aan deze mooie, gezellige en zonnige dag. Helaas heeft het Nederlands elftal verloren, maar toch een positieve draai, Max Verstappen heeft de Grand Prix in Oostenrijk gewonnen, Mathieu van der Poel heeft zijn 1e ritzege en de gele trui veroverd in de Tour de France.

   Alle foto’s komen op de website te staan en een deel gaat met het verslag naar de socials.

  Verder wil ik, ook namens Frank en Yolanda de volgende mensen allemaal bedanken:

  ZKV de Meervogels voor het mogelijk maken van dit evenement.

  Petra Captijn voor het meedenken en mee-organiseren en mogelijk maken van de tocht.

  Eddy Reuvekamp voor zijn inzet en bijdrage aan onze tocht.

  Anouk en Sylvain omdat zij op de tussenstop wilde gaan zitten.

  Marcel v.d. Sande voor hand en spant diensten.

  A-Z BBQ voor het netjes leveren van een prima BBQ voor 55 personen.

  Eric voor het regelen van de bloemen.

  En verder natuurlijk jullie………de teams die deze dag tot een succes hebben gemaakt.

   Tot volgend jaar!!!!!

  Dat durf ik nu wel uit te spreken.

  Groetjes en wie ik niet meer zie, een hele fijne vakantie, doe voorzichtig en blijf gezond.

  Fabiola

   

  Zoals gezegd er komen meer foto's maar hier alvast een voorproefje