• Corona update 1 december 2021

  Beste leden,

  Gistermiddag kwam het KNKV met een update over de voortgang van de competitie n.a.v. de persconferentie van afgelopen vrijdag. De Rijksoverheid maakte vrijdagavond bekend dat er in ieder geval tot 19 december 2021 niet na 17.00 uur gesport mag worden. Daaropvolgend heeft het KNKV gekeken hoe het z’n leden zoveel mogelijk mogelijkheden kan bieden om te kunnen blijven sporten. In het kort komt het voor onze vereniging hierop neer:

  Wedstrijdkorfbal:
  - De Competitie wedstrijdkorfbal wordt per direct gestopt
  - Er komt een nieuw (flexibel) competitieprogramma vanaf januari zodra het mogelijk is om te trainen
  - Geplande wedstrijden in de komende weekenden kunnen als oefenwedstrijden worden gespeeld als beide teams dat willen, maar de resultaten tellen niet mee voor de competitie.

  Breedtekorfbal:
  Het KNKV heeft besloten dat de huidige breedtekorfbalcompetitie doorgang vindt waar mogelijk, conform de huidige competitieopzet. De verenigingen krijgen alle ruimte om de niet gespeelde wedstrijden in onderling overleg op nieuw in te plannen.

  Vandaag 1 december vindt in de Tweede Kamer nog een debat plaats over de maatregelen en ook wij hopen dat het stopzetten van sportend Nederland teruggedraaid wordt en dat de sportsector als essentieel wordt gezien. Omdat we daar helaas weinig vertrouwen in hebben, zijn we toch alvast begonnen met verder te kijken:

  Om elk team toch zoveel mogelijk de gelegenheid te geven om te korfballen is gisteren al navraag gedaan bij de wedstrijdteams of zij toch de wedstrijden willen spelen of alleen willen trainen.
  Vanavond gaat de groep Wedstrijdindeling wederom puzzelen voor wedstrijden en trainingen en zij zullen waarschijnlijk ook nog moeten overleggen met de gemeente voor eventuele extra zaalhuur. De resultaten van deze lastige puzzel zullen zo snel mogelijk naar jullie worden gecommuniceerd via de website en appgroepen.

  Wij vragen dus nog even om jullie geduld. We hopen dat een ieder gezond blijft. Zorg goed voor elkaar en help elkaar door deze periode heen, ook al is het voor een aantal teams niet makkelijk dat zij voorlopig niet of nauwelijks kunnen korfballen. Mocht je hier nog iets over kwijt willen, stuur ons dan een berichtje: bestuur@zkvdemeervogels.nl

  Groeten van het bestuur.