• Swift (M) - Meervogels

  Deze week zal het verslag er een keer anders uitzien. Ik ga het niet eens wagen om te tippen aan de leuke stukken die Eric altijd schrijft, dus doe ik, Bastiaan (speler van S1), het op mijn eigen manier. Een blik op de eerste competitiewedstrijd tegen Swift vanuit de ogen van een speler.

  Na een tijdje stil te hebben gezeten, heeft Den Haag pasgeleden besloten dat we weer lekker mogen sporten en zelfs met publiek erbij!

  Dat betekent voor onze bond dat ze een verkorte competitie hebben bedacht, zodat er toch promotie en degradatie kan plaatsvinden. Kort gezegd betekent dit voor ons mogelijkheid tot promotie in de zaalcompetitie na 8 wedstrijden in plaats van 14.

  Maar dan moeten we uiteraard wel de punten blijven pakken en daar zijn we afgelopen zaterdag mee begonnen!
  In de eerdere ontmoeting in Zoetermeer speelde we Swift bij vlagen van de mat en door een mindere periode van MV1 in de tweede helft kwam Swift terug waardoor de stand wat dragelijker leek. Maar helaas werd de wedstrijd nietig verklaard en werd de gehele zaalcompetitie omgegooid door de lockdown. De nieuwe competitie werd bekend gemaakt en opnieuw kregen we de kans onze korfbalkunsten te laten zien tegen de ploeg uit Middelburg.

  In de voorbespreking op dinsdag bespraken we hoe we de wedstrijd gingen aanpakken. Een uiterst gemotiveerde trainingsweek volgde hierop. Dat we ons aanvalsplan de prullenbak in konden gooien werd al vrij snel duidelijk. Na de snelle 1-0 van Swift in de eerste aanval, bleek de ploeg van de aanwezige coach Plantinga, na weken van niet mogen spelen te hebben besloten om het publiek te trakteren op een potje volle bak achter-verdedigen. Niet het leukste spel wat er is voor een speler, maar het resulteerde voor Swift in dat ze niet met het snelle spel van MV1 van de mat getikt werden. Uiteindelijk slaagde MV1 erin een gaatje van 2 verschil te maken in de eerste helft, maar gingen we de rust toch in met een gelijke stand.

  In de rust hebben we even de koppies wat strakker gezet en geconcludeerd dat we iets meer strijd moeten leveren en dat hun zwakte (achter-verdedigen) uiteindelijk in ons voordeel zal gaan werken als we onze aanvallen gedisciplineerd blijven spelen.

  De tweede helft was spannend, doelpunten vielen niet makkelijk en Swift kon dit keer zelfs een gaatje slaan van 2. Het zal toch niet zo zijn dat dit, in onze ogen: antikorfbal, wat Swift speelde afgelopen zaterdag ook nog zal lonen. Het antwoord is nee, kwaliteit van ons als team kwam op het goede moment bovendrijven en we poetsten de achterstand weg. Na wat tactische veranderingen in de vorm van wissels werd het duidelijk dat we de winst gingen pakken. Uiteindelijk hebben we als team goed verdedigd en lieten w slechts 16 goals door! Echter, 19 scoren kan moet beter. Niet met mooi flitsend spel, maar de punten zijn verdiend mee teruggenomen naar Zoetermeer!

  Reserves en het meegereisd publiek bedankt dat jullie er waren! Het is als speler toch zoveel leuker als jullie er zijn!! Volgende week de eerste thuiswedstrijd tegen Vriendenschaar, zien we jullie dan?

  Bastiaan Overwater