• Henk van der Nol trainer Meervogels 2

  Het lijkt wat mosterd na de maaltijd omdat velen Henk als hebben aanschouwt als trainer bij Meervogels 2 maar het interview moet nog wel de final touch zijn, zeker voor de outsiders.

  Met trots kan het Bestuur aangeven dat ZKV De Meervogels II met ingang van het seizoen 2022-2023 onder leiding staat van Meervogels bekende Henk van der No.

  Zoals gezegd is Henk voor velen geen onbekende maar toch zullen er nog wat wenkbrauwen gefronsd worden bji sommige antwoorden, het woord is aan Henk

   

  Een kleine intro op persoonsniveau, want wie is Henk?

  Een sporter van 56 die bijna alle balsporten leuk vindt, toevallig is gaan korfballen en daar nog steeds in actief is.

  Wie van de familie is nu ook allemaal betrokkenbij korfbal. Dochter (Renske) van 22 bij Meervogels en zoon (Sander) van 24 bij Sporting Trigon. Echtgenoot (Petra) in het bestuur van Meervogels. Sport is als tegenhanger een fysieke uitlaatklep voor al het denkwerk wat ik de hele week doe in mijn leidinggevende rol bij de Inspectie Leefomgeving en Transport.

   

  Korfbalgeschiedenis

  Bij toeval op late jeugdleeftijd gaan korfballen en sinds de studietijd in Leiden bij eerst Fides Pacta en nu Sporting Trigon gaan spelen. Lang in de selectie bij Trigon gespeeld, voornamelijk in het 2e omdat er echt nog betere rebounders waren.  Tegenwoordig al heel wat jaren in het derde of het vierde van Trigon.

  Toen ik mijn kruisband afscheurde ben ik gaan coachen bij de eigen vereniging, later mijn eigen dochter in de E’tjes getraind en gecoacht en 9 jaar geleden bij Meervogels met respectievelijk de A1, de C1 en de B1 aan het werk geweest.

  Drie seizoenen geleden weer bij Sporting Trigon 2 aan de slag gegaan met het duidelijke doel om die jonge spelers naar het eerste van de club te brengen, en tussendoor Trigon 2 weer naar boven te brengen met leuk en aanvallend spel. En oh ja, sommigen kennen mij misschien ook nog als scheidsrechter, want dat doe ik soms ook nog voor de bond, als het past in dit drukke schema. 

   

  Wat typeert jou als trainer?

  Na zelf jarenlang in een vaste rol gespeeld te hebben ben ik als coach, trainer veel meer op zoek om spelers meer allround in te zetten. Ik ben niet van de vaste rollen in een vak, veel meer van kijken naar mogelijkheden van allemaal door de combinatie van kwaliteiten. En bovenal: het moet leuk zijn, er moet plezier zijn. Ook door spectaculair korfbal: daarvoor komen mensen kijken. Ik mag graag een goed blok, een mooie tip-in, en combinatie over drie schrijven zien en zal dat niet snel verbieden met het oog op het “resultaat”.

   

  Wat is je binding met Meervogels? 

  Zoals hierboven al gezegd; Meervogels is niet onbekend. Mijn broer is vanuit een ver verleden Lid van verdienste, ik heb er in de jeugd 5 jaar gespeeld, en nog 2 jaar bestuur gezeten voordat ik naar Leiden ging. En toen dochterlief het ballet zat was (ik al veel eerder) ging zij spelen bij Meervogels omdat wij toen alweer in Zoetermeer woonden.


  Waarom Meervogels 2?

  Ja, last minute dingetje. Ontzettend leuke en talentvolle groep die al paar jaar tegen de bovenkant van de reserve overgangsklasse aanhikt en net niet promoveert. Ik wil wel kijken of de laatste puntjes op de i kunnen om dat dit jaar wel te bereiken.

  Wat vind je belangrijk in een selectie in het algemeen en in een korfbalvereniging in het bijzonder als het gaat om beleving , sfeer etc ?

  Belangrijkste sfeerbepaler: eigen strijdliederen zingen. Een sfeer van verbondenheid in een team, een club om als één uit volle borst de club en het team te steunen. Beetje als Ajax dus. En een club is pas een echte club als in het clubhuis een broodje bal mayo verkocht wordt, daar moet Meervogels nog wel aan werken.

  Met welke verwachtingen ga je het seizoen 2022-2023 in ?

  Met het tweede team meedoen om promotie. Simpel gezegd, maar na deze coronajaren zijn er bij alle clubs zoveel verschuivingen dat dat toetsen op realiteitswaarde erg lastig is.

   

  Heldere woorden voor een mand die weet wat hij wil en daar kunnen wij hem niets anders dan succes bij wensen.

   

  Namens het Bestuur Henk veel geluk met de doelen die gesteld zijn