• Vrijwilliger in het zonnetje: Tycho Wijga

     

    De meesten van ons hebben deze olijke gast wel eens voorbij zien komen als trainer, entertainer, gangmaker, coach of in een van de vele andere gedaantes binnen onze mooie club.

    Tijd om eens wat nader kennis te maken met een duizendpoot van Meervogels die het verblijf binnen de poorten van Meervogels een stuk gezelliger weet te maken

     

     

    1. Vertel  iets over jezelf

    Mijn naam is Tycho Wijga, 20 jaar oud en woon in Zoetermeer.

    Ik werk als sous-chef bij de Happy Moose, het houten restaurant aan het Noord-AA Daarnaast studeer ik management aan de Hogeschool Rotterdam.

    2. Heb je zelf gekorfbald of korfbal je nog en heb je aan andere sporten gedaan?

    Ik korfbal nu al ongeveer 14 jaar, al die tijd bij De Meervogels en speel nu nog steeds in het 7de.

    3. Welke vrijwilligers “taken” doe je nu of heb je in het verleden gedaan?

    Ik geef al een jaar of 5 training, vorige jaren vooral de D en de E maar sinds dit jaar doe ik de A2. Naast coachen ben ik onderdeel van de kampcommissie die elk jaar het Meervogels kamp organiseren en zit ik sinds dit jaar in de TC van de senioren en ben lid van de evenementen commissie.

    4.  Wat betekent Meervogels voor jou als vereniging?

    Meervogels is voor mij een vereniging waar ik al vele jaren met veel plezier minstens 3 dagen in de week doorbreng, daarom ben ik erg blij om nu door middel van onder andere de evenementen commissie dat plezier ook aan anderen over te brengen.

    Want dat is wat Meervogels altijd voor mij is geweest en wat ik hoop dat het nog vele jaren kan zijn, een gezellige vereniging waar we met z'n allen met veel plezier naar toe kunnen.

    5. Wat staat er (nog) op je bucket list?

    Ik wil graag nog de gitaar leren spelen en Spaans leren spreken, al ben ik voor beide punten te uitstellend om er echt iets mee te bereiken zijn het wel voor mij leuke doelen om ooit naar toe te werken

    6. Heb je een guilty pleasure die je wil delen?

    Dit is misschien voor sommigen al bekend maar ik houd heel erg van foute/carnavals/apres-ski muziek en als het aan mij ligt luister ik daar heel de dag naar.

    7. Is er nog iets wat je kwijt wil aan een ieder die dit verhaal leest?

    Ik wil graag iedereen van onze club bedanken vrijwilligers maar ook alle spelers voor alle leuke jaren en ik hoop dat we nog super veel goede jaren als vereniging er aan vast kunnen plakken.