• Meervogels introduceert G-korfbal

  ZKV Meervogels  gaat G-korfballen

  Over de jaren heen is Meervogels uitgegroeid tot een begrip in de korfbalwereld. Groot geworden door een aantal Nederlandse kampioenschappen hebben wij in de loop der jaren onze poorten opengezet voor een ieder die deze mooi sport wil beoefenen.

  Een ieder? Nou toch niet helemaal, want Meervogels vindt dat een onmisbare doelgroep nog geen onderdeel is van onze vereniging. Kinderen en / of volwassenen met een visuele, auditieve, lichamelijke of geestelijke beperking horen namelijk ook bij de vereniging en daar willen wij een (sport) huis voor gaan bouwen.

  Wij geloven er namelijk in dat een ieder, ongeacht zijn of haar beperking recht heeft op het uitvoeren van welke sport dan ook, op welk niveau dan ook.

  Een mooi initiatief voor de vereniging, maar ook zeker voor de maatschappij. Inclusie is een mooi doel en wij zijn er dan ook trots op om hier een steentje aan bij te dragen.

  Doel?

  Het doel is om met ingang van het seizoen 2023-2024 een groep G-korfballers bij onze vereniging te verwelkomen waaraan op een leuke, ontspannen en sportieve manier training gaat worden gegeven.

  Vooral het gevoel van veiligheid, vertrouwen en respect staat voorop maar uiteraard willen wij daar ook een sportief en uitdagend sportklimaat aan toevoegen.

  Voor de komende periode ligt de focus op 1 keer in de week trainen met de groep. Al naar gelang zullen we kijken naar de mogelijkheid om eventueel deel te nemen aan de competitie.   

  Doelgroep?

  Wij vinden het belangrijk om zoveel mogelijk doelgroepen kennis te laten maken met korfbal. Daarom richten wij ons zowel op kinderen vanaf 9 jaar als op volwassenen. Wel moet er voldoende animo zijn om een leuke training te kunnen verzorgen. Wij zullen daarom de uiteindelijke doelgroep laten afhangen van het aantal aanmeldingen.

  Bereiken van de doelgroep

  Wij zijn aan het inventariseren hoe wij potentiƫle leden kunnen bereiken, maar hebben niet alle wijsheid in pacht. Heb jij een idee welke school, woongroep of andere organisatie wij kunnen aanschrijven laat het ons dan weten via g-korfbal@zkvdemeervogels.nl

  Wellicht weet je zelfs al iemand die het leuk zou vinden om eens proeftrainingen te komen doen, in dat geval kan je ons natuurlijk altijd via het bovengenoemde e-mailadres bereiken.

  Alvast reuze bedankt voor het meedenken.

  Vrijwilligers

  Inmiddels zijn wij met een aantal enthousiaste vrijwilligers aan de slag maar wij willen dolgraag deze groep uitbreiden. Zeker voor de doelgroep is het van belang dat de groep vrijwilligers niet te veel fluctueert.

  Heb jij er wel oren naar om onze groep te versterken of wil je wat algemene informatie hebben over hoe of wat, stuur dan een mailtje naar g-korfbal@zkvdemeervogels.nl. of schiet 1 van de vrijwilligers aan.

  Begin april willen wij dan met de groep die zich heeft aangemeld het plan verder bespreken naar de zomer toe.

  Kennis van de korfbalsport is geen pre, maar is natuurlijk wel mooi meegenomen. Daarnaast moet er wel een bepaalde affiniteit zijn met de doelgroep.

  Wie zijn momenteel de vrijwilligers en wat is er al ondernomen

  In november zijn we met Eric Plugge, Sylvia Kerrebijn, Daphne Weidmann, Michelle Lots en Kelly Plugge van start gegaan met de opzet van dit plan. Inmiddels hebben ook John Weidmann en Rita Bos zich aan deze groep toegevoegd.

  In december hebben wij een conceptbeleidsplan ingediend bij de Gemeente Zoetermeer met daarbij de verwijzing naar het sportakkoord. De Gemeente Zoetermeer heeft ons plan omarmd en heeft ons een financieel zetje in de rug gegeven zodat wij kunnen starten.

  Inmiddels zijn wij op bezoek gegaan bij Dijkvogels (een grootheid in het G-korfbal) en is een groep enthousiastelingen aan de slag om dit prachtige project tot een succes te maken. Binnenkort gaan wij ook op bezoek bij Achilles om de jongste generatie G-korfballers aan het werk te zien.