• Nieuwe velden voor Meervogels

  De werkgroep die er al was voor de nog te bouwen sporthal in het Vernèdepark, heeft zich sinds vorig jaar zomer ingezet om ‘kleine korfbalvelden’ te bespreken met de gemeente. De huidige grote korfbalvelden (60 x 30 meter) wilden we laten aanpassen naar nieuwe kleine korfbalvelden van 40 x 20 meter. Uit een kwalitatief onderzoek naar ons kunstgras is echter gebleken dat de kwaliteit dermate slecht is, dat het gehele kunstgrasveld wordt vervangen. Daardoor wordt nu ook de indeling van de velden op het kunstgras aangepast.

  Wat komt er voor moois?
  Er komen 3 velden, waarvan één hoofdveld. Het hoofdveld komt dichter bij de kantine te liggen, krijgt een oranje uitloopstrook en oranje cirkels. De twee andere velden staan haaks op het hoofdveld. Tussen de twee velden ligt een flinke ruimte die gebruikt kan worden voor het warmlopen. Er komen 4 jeugdvelden. Deze jeugdvelden liggen over de gewone velden heen en zijn herkenbaar aan de blauwe belijning. Er komen twee 1 op 1 cirkels voor oefeningen op trainingsavonden en om een balletje te schieten op de zaterdag. Het terras wordt uitgebreid; aan de lange zijde van het hoofdveld wordt een verhoogd terras aangelegd.

  Het is de bedoeling dat, zodra het veldseizoen erop zit, de schop in de grond gaat. Daarvoor moet de aanbesteding goed verlopen en moeten de materialen op tijd geleverd kunnen worden. De gemeente gebruikt dus hopelijk de zomer om het nieuwe kunstgras met de nieuwe korfbalvelden aan te laten leggen.

  Zodra de tekening beschikbaar komt (na de aanbesteding) zullen we die delen met de leden van Meervogels.

  Heb je vragen, stel ze aan een van onderstaande personen:
  Earvin van Alderwegen, Bonno Haaring, Estelle Gfeller, Petra Janssen of Petra Captijn

  Namens het bestuur,
  Petra Janssen en Petra Captijn