• Fluitbeurten en nieuwe spelregels

  Voor het nieuwe veld-seizoen heeft de SR-commissie weer de fluitbeurten toegewezen. Als je bent toegewezen kan je dit terug vinden in de KNKV-App of op onze website via het kopje Scheidsrechters. Sta je ingedeeld op een E of F wedstrijd, vergeet dan onze handleiding niet! E en F korfbal is net even anders.

  Mocht je een “reserve-beurt” hebben, dan ben je hier persoonlijk van op de hoogte gesteld. Zoals elk jaar staat nog steeds de afspraak van onderling ruilen. Als je niet kan of wil fluiten is dat geen probleem, maar je moet wel zelf vervanging regelen.

  Daarnaast heeft de KNKV weer een aantal veranderingen in de spelregels doorgevoerd. We hebben de belangrijkste veranderingen voor je op een rijtje gezet: 

  • Duiken mag je toestaan; je hoeft niet meer af te fluiten voor ‘duiken naar de bal’ als het geen onveilige situatie creëert.
  • Geen spelhervatting als voordeel kan geven; als er een overtreding wordt begaan die je zou ‘bestraffen’ met een spelhervatting, maar er is de mogelijkheid tot het geven van voordeel, dan wordt er niet meer gefloten, maar wordt er voordeel gegeven en dus doorgespeeld.
  • Balbezit; de regels over ‘balbezit’ waren niet altijd even helder, maar zijn nu wel duidelijk beschreven. Een bal op 1 hand, vast in 2 handen of een hand op de bal wordt gezien als balbezit.
  • Geen gele of rooie kaarten trekken betekent dat je niet mag staken; de bond heeft gemerkt dat er veel wedstrijden onterecht gestaakt werden. Je mag een wedstrijd alleen maar staken als er al gele of rooie kaarten zijn getrokken en het niet meer verantwoord is om de wedstrijd doorgang te laten vinden.

  Mocht je vragen hebben over de veranderde spelregels, wil je hulp of begeleiding bij je fluitbeurt of heb je interesse om vaker te fluiten, neem dan contact op via scheidsrechters@zkvdemeervogels.nl