• Super Vogels verslaan Meervogels 1 in thriller

    Na de 1e overwinning tegen Dijkvogels was het afgelopen zaterdag 6 april tijd voor de 2e krachtmeting  en wel  tegen Meervogels 1.

    Hoe zouden onze kanjers zich houden tegen een ploeg die al zolang bij elkaar is en die al jaren op een zeer hoog niveau korfbal speelt.

    Zoals bij vele ploegen het geval is , in tijden van hoge trainingsintensiteit worden ook de Super Vogels niet gevrijwaard van blessures of afmelding. Ik geef het u te doen want bij dit rijtje verbleekt ook het rijtje van Ajax hoor…..want afwezig waren Anouk (zware verkoudheid), Femke (herstellende van een hartoperatie) en waren we in de laatste week ook onze Teun kwijtgeraakt doordat hij naar Rotterdam is verhuisd.

    Tel daarbij op de niet geheel fitte Nicky (knie) en Rachel (zorg om oma) en dan weet u wel hoe zwaar de opgave ging worden.

    Met tal van publiek aanwezig bij deze topper, inclusief een reporter van het Streekblad werd om 11:30 begonnen aan deze clash der titanen.

    Wie dacht dat de Super Vogels ondanks de misère qua spelers zich zomaar gewonnen zou geven kwam van een koude kermis thuis.  Er waren geweldige aanvallen te aanschouwen en de selectie werd onder zware druk gezet.

    Het was daarom niet verrassend dat de kracht van de Super Vogels ging leiden tot doelpunten en maar liefst 4 in totaal. Ja u leest het goed 4-0 in een tijdsbestek van een kleine 10 minuten.

    Overal volle druk

     

    Coach Andre Verbaas zag wat er voor zijn ogen gebeurde maar wat hij ook probeerde , welke wissels en omzettingen in het team voor handen lagen, niets leek bestand tegen de Super Vogels.

    De strenge doch altijd rechtvaardige scheidsrechter Gea Verhage floot nog een aantal keer voor verdedigd anders was het leed helemaal niet te overzien.

    De 1e pauze ( 4  x 12,5 minuut zouden we spelen) kwam als geroepen voor de zwaar aangeslagen Meervogels 1 brigade.

    De Super Vogels coaches waren tevreden maar waakte voor nonchalance en gaven aan dat de wedstrijd nog lang niet gespeeld was.

    Dit bleek in de komende twee periodes ook bewaarheid doordat Meervogels  1 doelpunt voor doelpunt dichterbij kroop. De 4-0 werd 5-2 en bij 6-5 kwam er iets van onmacht in de ogen van de coaches van Super Vogels 1.

    Het laatste kwart gaat in net op het moment dat de gelijkmaker valt en dan moeten we zien bij 6-6 wie  de langste adem heeft en door de pijn heen kan bijten.

    De Super Vogels komen op 7-6 met nog 5 minuten te spelen maar zijn aan het eind van hun Grieks, Frans euuhhh Latijn en lopen op hun laatste benen.

    Met man en macht wordt er verdedigd om de overwinning niet uit handen te laten glippen. En net als je het gevoel hebt dat we op omvallen staan weet Daphne nog een laatste schot om te zetten in een treffer voor de 8-6.

     

     

    In de allerlaatste seconde nog de 8-7  maar dan klinkt het eindsignaal.

    Wat een geweldige ervaring en prachtige overwinning van de Super Vogels. Ondanks alle tegenslagen van de dag hebben ze veerkracht getoond en komen als overwinnaars uit deze strijd.

    Wauw de 1e twee potjes gewonnen, ja er komen nog genoeg zware opgaves maar deze zitten maar alvast in de tas en die punten gaan er niet meer uit.

    Rest mij nog een ieder te bedanken die deze dag mogelijk heeft gemaakt

    -          Andre en de selectie om deze uitdaging aan te gaan, thnx kanjers

     

    -          Dick en Fabiola voor de heerlijke lunch na de wedstrijd

     

    -          Kees van Rongen van het Streekblad die een mooi stuk gaat schrijven

     

    -          Gea voor het fluiten van de pot

     

    -          Niels Ketting voor de foto’s

     

    -          De trainers van de Super Vogels voor het juiste tactische plan

     

    -          De supporters voor het aanmoedigen en het juiste zetje geven voor deze overwinning.

     

    -         Sorry als ik iemand vergeten ben .....