• Iedereen is toch supporter!

  We gaan weer omhoog met onze club!
  Dus is er een serieuze, enthousiaste, lol makende tribune nodig in de Veur,  zodat onze teams gesteund worden en we met ‘een man meer’ tegen elke tegenstander gaan strijden.

  Wie doet er mee? Stuur je reactie in naar Vak-M en vertel ons wat je wilt gaan doen.

  Laat je inspireren door oorspronkelijke oprichtingsakte van onze (nu nog slapende) supportersvereniging Vak-M. Destijds een door elke tegenstander gevreesde extra speler.

  Oprichtingakte Vak-M
  (alle credits naar Sandra, Astrid en Ingrid)


  Doelen
  VAK M wil net als De Meervogels staan voor lef, ambitie, plezier en promotie van het korfballen.
  De successen van en de belevenissen met De Meervogels 1 hebben geleid tot het van gedachten wisselen over hoe we de supporters van De Meervogels verder kunnen binden. Om dat te bereiken hebben we een aantal doelstelling geformuleerd waarbinnen we onze activiteiten willen ontplooien. Deze doelstellingen zijn:

  • Afstand tussen top- en breedtesport verkleinen. Dat doe je door de top voor en tijdens wedstrijden te ondersteunen: hoorbaar en zichtbaar. Maar dat doe je ook door de top bij de breedte te betrekken. Dit alles onder het motto: ‘de topsport kan niet zonder de breedtesport en de breedtesport kan niet zonder de topsport’ waardoor de verenigingsband wordt versterkt.

   

  • Van wedstrijden (van De Meervogels 1) een feest maken. Dat heeft ook te maken met het hoorbare en het zichtbare, maar ook met de stijl waarmee je werkt en de uitstraling naar buiten toe die je daarmee bereikt. Die moet positief en enthousiasmerend zijn en niet agressief zijn en ten koste van anderen gaan.


  Door op allerlei manieren te werken aan het realiseren van die doelstellingen bereiken we dan nog veel meer, zoals een versterking van de positieve uitstraling van de club en de korfbalsport naar buiten, waardoor bijvoorbeeld mensen van buiten graag een wedstrijd-feest willen meebeleven, etc. Maar dat is niet onze primaire doelstelling.

  Hoe doen we dat?
  Tot de taken rekent Vak M daarbij:

  1. Het mobiliseren van de supporters (betrekken op vele manieren, o.a. met spulletjes (t-shirts, paraplu’s, handdoeken, hebbedingetjes etc), met informatie, met uitdagingen).
  2. Organiseren van eventuele (verre) busreizen naar uitwedstrijden.
  3. Zorgen voor al het zichtbare en hoorbare voor en tijdens de wedstrijden – daarvoor ook overleg met de spelers en de coach.
  4. Bewaken van De Meervogels-stijl: een positieve en vrolijke uitstraling die bijdraagt aan de goede naam van de vereniging.
  5. Zorgen voor de oorspronkelijke staat na afloop.
  6. Organiseren van activiteiten voor de breedtesport met inbreng van de topsporters. Doel hiervan is het betrekken van de breedtesporters bij de top en andersom, zodat de breedtesporter zich met zijn of haar idolen kan vereenzelvigen en zodat de topsporter zijn of haar supporters kent.

  Meedenkers en -helpers gevraagd
  Er zijn veel mogelijkheden om vorm te geven aan support voor onze club en Vak M. Schroom niet. Denk niet dat je bijdrage er toch niet toe zou doen omdat ‘ze’ het zonder jou ook wel kunnen. Probeer mee vorm te geven aan de vrijetijdsbesteding van kinderen en in brede zin kinderen een positieve sportbeleving mee te geven. Zowel in het veld als rondom het veld. Wie ideeën heeft of wie wil meehelpen ideeën op te pakken en uit te voeren, die laat dat uiteraard weten.

  Waaraan kan je meehelpen?

  1. 'Slagerij Meervogels': We hebben trommels en we zoeken trommelaars. Vraag voor de wedstrijd een trommel aan Sandra, Astrid of Ingrid.
  2. Het verzinnen van sterke teksten (voor onze buitenspandoeken).
  3. Lever je suggestie aan Sandra, Astrid of Ingrid en wie weet wordt jouw idee werkelijkheid: levensgroot, 2 x 3 meter, uitgevoerd in blauw, wit en oranje! Ga aan de slag en laat je creatieve talent spreken.
  4. Het versieren van het veld / zaal: het ophangen en opbergen van de spandoeken op een wedstrijddag van het MV 1.
  5. Verslagen aanleveren voor in de social en papieren media.
  6. Foto's insturen: Dit spreekt voor zichzelf: lever of stuur je foto in en hij komt in een lijst!


  Heb je nog een ander idee waarmee je aan Vak M kan bijdragen? Ze zijn alltijd welkom!